Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Lampje

Maas theater en dans

Stadsschouwburg, Blauwe Zaal

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.”

Koop passe-partout

Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Regisseur Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van ‘Lampje’, het succesvolle jeugdboek van debuterend schrijver Annet Schaap, dat lovende recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. “Een groots, wervelend, sprookjesachtig avontuur. Niet alleen slaagt Annet Schaap erin een boeiend avontuur te kunnen construeren dat je in één ruk uitleest, ze blijkt ook een schrijver die een ontroerend, echt verhaal te vertellen heeft”, recenseerde het NRC. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i).

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium. In 2020 ook te zien met Lampje.

Credits

Bewerking en regie: Moniek Merkx
Spel: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier, Freek Nieuwdorp en Gianni Noten
Live muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i) en David Corel
Composities: Djurre de Haan
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman
Dramaturgie: Dorien Folkers
Regieassistent:
 Seline Gosling
Campagnebeeld: Noa Verhofstad

Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap, uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij, Amsterdam

Tijden

5 april13.30 - 14.45
5 april16.30 - 17.45

Prijzen

  • €16,50 Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- CJP online
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout