14 juni t/m 30 juni 2024

woensdag 10 april 2024

Fietsroutes tijdens Festival Tweetakt

Op zoek naar een leuke fietsroute? Niks zo lekker als fietsen tijdens de zomermaanden, toch? Wij geven je graag wat tips voor leuke fietsbestemmingen en fietsroutes tijdens Festival Tweetakt!

Foto's door Jelmer de Haas, Bernhard Fitzgerald, Paulus van Dorsten en Allard Willemse

Van Fort Ruigenhoek naar de Neude
Start je weekenddag in de omgeving Noorderpark en fiets op je gemak naar één van de festivalharten tijdens Festival Tweetakt: Fort Ruigenhoek. Fort Ruigenhoek is een historisch forteiland met een slotgracht, spannende ondergrondse bunkers en oude bomen. En normaal gesproken niet open voor publiek. Tijdens Tweetakt ontdek je hier een breed aanbod van theater, kunst, spelletjes en workshops voor alle leeftijden. Maak een wandeling langs verschillende interactieve kunstinstallaties, ontdek alle bijzondere plekken in en rondom het fort of neem een goede kop koffie of thee op het terras.

Genoeg ontdekt op het Fort? Dan kun je je fietstocht voortzetten richting de Neude. Van het Fort naar dit festivalhart is het maar 6 kilometer doortrappen. Op de Neude kun je in de namiddag genieten van aanstormend muzikaal talent en onze uitgebreide borrelkaart. Blijf je ook hangen tot de silent disco?

Fietsroute Noorderpark Ruigenhoek
Meer zin in een dagje rust, ruimte en groen? Fiets dan het Rondje Noorderpark Ruigenhoek (ca. 16 km). Noorderpark Ruigenhoek is een schitterend natuur- en recreatiegebied waar je kunt sporten, spelen en genieten. Tijdens deze ronde fiets je langs vier forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Fort Blauwkapel, Fort Ruigenhoek, Fort de Gagel en Fort aan de Klop. Bij Fort Ruigenhoek kun je een culturele pitstop maken en Festival Tweetakt bezoeken! Haal je hart op aan de kunstinstallaties, bezoek één van de voorstellingen of probeer onze borrelkaart eens uit! Deze fietsroute wordt hier goed omschreven door Routebureau Utrecht.

Goed te weten voordat je op de fiets stapt…
Fort Ruigenhoek is op zaterdag van 10.00 tot 21.00 geopend en op zondag van 10.00 tot 18.00. Meer informatie over de locatie Fort Ruigenhoek vind je hier. Entree voor Fort Ruigenhoek is 5 euro per volwassenen en 2,50 voor kinderen.

Het festivalhart op de Neude is van donderdag t/m zondag geopend. De openingstijden en meer info over het programma op de Neude vind je hier. Toegang tot de Neude is gratis.

Locatie Fort Ruigenhoek:
Fort Ruigenhoek ligt midden in het natuurgebied de Ruigenhoekse polder, op de Ruigenhoeksedijk 125 in Groenekan.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play