26 augustus t/m 19 september 2021
nl en
Fort Ruigenhoek

Tweetakt op Fort Ruigenhoek

Van 26 augustus t/m 19 september 2021 kun je terecht bij Tweetakt op Fort Ruigenhoek. Een unieke historische plek, gecombineerd met kunst in de buitenlucht.

Bekijk het festivalprogramma

Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek presenteert Tweetakt beeldende kunst voor alle leeftijden. Ook kun je naar theatervoorstellingen in de Trekkerschuur of luisteren naar livemuziek vanaf het vaak zonnige terras. Laat je verrassen door de kunstwerken in alle bijzondere ruimte op het fort, terwijl voor de jongsten het vertier in de ballenbak en de zweefmolen nooit ophoudt. Ideaal om je vrijdagavond of zondagmiddag door te brengen.

  • Midden in de natuur
  • Gezellig terras en lekker eten
  • Interactieve kunst
  • Speurtochten en spelletjes
  • Optredens van het talent van morgen

programma

In en om de bunkers op het fort is kunst te zien van verschillende kunstenaars. Net als in 2019 zijn Karel van der Eijk en Catinka Kersten weer van de partij. Nieuw werk gaan we zien van Milena Anna BoumaBart SchalekampQuentley BarbaraFeiko Beckers en Rop van Mierlo. Elk jaar nodigt Tweetakt een podiumkunstenaar uit om een kunstwerk te maken voor het fort. In 2021 zijn dat Louis Janssens en Ferre Marnef van Desnor.

Behalve van kunst kun je op Fort Ruigenhoek ook genieten van theater in de Trekkerschuur en muziek in de open lucht. Welke voorstellingen en optredens er dit jaar op het fort te zien zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt.

praktisch

Fort Ruigenhoek ligt ten noorden van Overvecht. Het fort zelf stamt uit 1869-1870 en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is slechts een paar keer per jaar op afspraak te bezoeken. Tijdens Tweetakt is het fort open voor iedereen. Op het terras en in de Restaurantkas ben je de hele dag welkom voor lunch of diner, maar ook voor koffie of een borrel.

Wil je weten welke dagen het fort precies geopend is? En hoe het zit met de toegankelijkheid?

Lees alle bezoekersinformatie
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play