26 augustus t/m 19 september 2021
nl en

Tweetakt op Fort Ruigenhoek

Van 26 augustus t/m 19 september 2021 is Fort Ruigenhoek hét festivalhart van Tweetakt. Een historische locatie net buiten de stad Utrecht waar natuur, theater, dans, muziek en beeldende kunst samenkomen.

Bekijk het festivalprogramma

Dit jaar verplaatst het festivalhart van Tweetakt van het centrum van Utrecht naar het avontuurlijke Fort Ruigenhoek.

Op verschillende plekken op het forteiland vind je een breed aanbod aan theater- en dansvoorstellingen voor alle leeftijden. Maak een wandeling langs verschillende (interactieve) kunstwerken en ontdek alle bijzondere plekken in en rondom het fort. Strijk neer op het terras, maak een rondje in de zweefmolen, en luister tot ver in de avond naar livemuziek. Kom je alleen voor een drankje op het terras? Geen probleem! Het fort is de hele dag gratis te bezoeken. Je moet alleen wel even van tevoren een dagkaartje reserveren.

  • Theater- en dansvoorstellingen
  • Midden in de natuur
  • Interactieve kunst
  • Workshops en spelletjes
  • Terras met livemuziek

Programma

Op het fort is er elke dag theater, dans en muziek te zien. In ons programma-overzicht lees je daar meer over. In en rondom de bunkers vind je allerlei kunstwerken van verschillende kunstenaars. Net als in 2019 zijn Karel van der Eijk en Catinka Kersten weer van de partij. We zien nieuw werk van Milena Anna BoumaBart SchalekampQuentley BarbaraFeiko BeckersRop van Mierlo, Liesbet Bussche, Matt Tomasello, Wouter van der Giessen en Sil Krol. En ieder jaar nodigt Tweetakt een kunstenaar uit om een kunstwerk te maken speciaal voor op het Fort. Dit jaar zijn dat Louis Janssens en Ferre Marnef van Desnor.

Praktisch

Fort Ruigenhoek ligt ten noorden van Overvecht. Het Fort stamt uit 1869-1870 en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Slechts een paar keer per jaar kun je het Fort op afspraak bezoeken. Tijdens Festival Tweetakt is het open voor iedereen! Het fort blijft voor het eerst tot in de late avonduren open en de toegang is, anders dan voorgaande jaren, gratis. Op het fort vind je ons restaurant en terras, met hapjes, drankjes en maaltijden. Meer over het menu lees je hier.

Hoe je Fort Ruigenhoek bereikt, lees je hier. Alle overige praktische informatie vind je op onze pagina met bezoekersinformatie.

Lees alle bezoekersinformatie
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play