27 maart
t/m 14 juni
nl en
Fort Ruigenhoek

Tweetakt op Fort Ruigenhoek

Van zondag 29 maart tot en met zondag 14 juni 2020 kun je op alle zondagen en bijna alle feestdagen terecht bij Tweetakt op Fort Ruigenhoek. Een unieke historische plek, gecombineerd met kunst in de buitenlucht. Met je toegangskaartje mag je alle openingsdagen terugkomen!

Bekijk het festivalprogramma

Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek presenteert Tweetakt beeldende kunst voor alle leeftijden. Ook kun je naar theatervoorstellingen in de Trekkerschuur of luisteren naar livemuziek vanaf het vaak zonnige terras. Laat je verrassen door de kunstwerken in alle bijzondere ruimte op het fort, terwijl voor de jongsten het vertier in de ballenbak en de zweefmolen nooit ophoudt. Ideaal om je vrije zondagmiddag door te brengen!

  • Buitenspelen in de natuur
  • Interactieve kunst
  • Educatieve speurtocht
  • Ongedwongen sfeer
  • één kaartje voor alle dagen

programma

In en om de bunkers op het fort is kunst te zien van verschillende kunstenaars. Net als in 2019 zijn Karel van der Eijk en Catinka Kersten weer van de partij. Nieuw werk gaan we zien van Milena Anna BoumaBart SchalekampQuentley BarbaraFeiko Beckers en Rop van Mierlo. Elk jaar nodigt Tweetakt een podiumkunstenaar uit om een kunstwerk te maken voor het fort. In 2020 zijn dat Louis Janssens en Ferre Marnef van Desnor, die tevens met hun voorstelling Toverberg op Tweetakt staan.

Behalve van kunst kun je op Fort Ruigenhoek ook genieten van theater in de Trekkerschuur en muziek in de open lucht. Welke voorstellingen en optredens er dit jaar op het fort te zien zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt.

praktisch

Fort Ruigenhoek ligt ten noorden van Overvecht. Het fort zelf stamt uit 1869-1870 en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is slechts een paar keer per jaar op afspraak te bezoeken. Tijdens Tweetakt is het fort open voor iedereen!

Voor Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek koop je eenmalig een toegangskaart, waarmee je alle openingsdagen naar binnen kunt. De kunstwerken, speelactiviteiten en het terras zijn dan gratis onbeperkt te bezoeken. Voor theatervoorstellingen op het fort koop je een extra kaartje.

Toegangskaarten kosten €8 voor volwassenen en €5 voor kinderen van 4 tot 17 jaar. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen. Kaartjes voor theatervoorstellingen hebben een vaste prijs van €5. Alle kaarten zijn zowel online als aan de kassa op het fort te koop. Let op: aan de kassa op het fort kun je alleen met pin betalen. Verzekerd zijn van een kaartje? Bestel ze dan online, want de theaterkaartjes zijn vaak snel uitverkocht!

Wil je weten welke dagen het fort precies geopend is? En hoe het zit met de toegankelijkheid? Of zoek je informatie over routes en parkeergelegenheid?

Lees alle bezoekersinformatie
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play