16 juni t/m 2 juli 2023

Theater en dans

Jaarlijks ontdek je op Festival Tweetakt, dat op verschillende locaties in Utrecht plaatsvindt, spannend eigentijds theater voor alle leeftijden.

Tweetakt: een divers dans- en theaterfestival in Utrecht

Op Tweetakt zie je het meest opwindende van wat er momenteel gebeurt op het gebied van eigentijdse (podium)kunst voor jonge mensen. Je ziet bijvoorbeeld nieuwe producties of succesnummers op herhaling van bekende gezelschappen, zoals Theater Artemis of Studio ORKA. Vaste prik in het theaterprogramma is een voorstelling van studenten van de HKU. Dé kans om het nieuwe talent waar iedereen straks over praat nu al in het theater te zien schitteren.

Een breed aanbod van theater en dans in Utrecht 

Utrecht is een echte theaterstad. Zo zie je in de Stadsschouwburg grote nationale producties en ontdek je in Theater Kikker en Het Huis experimentele voorstellingen en werk van jong theatertalent. Tijdens jaarlijkse Utrechtse theaterfestivals als SPRING, De Parade, Stukafest, Het Café Theater Festival en Tweetakt zijn er op allerlei verschillende locaties in de stad bijzondere producties van Nederlandse en internationale gezelschappen te zien.

Er zijn meerdere theateropleidingen in Utrecht, van een acteursopleiding tot opleidingen voor theaterschrijvers en theatervormgevers. Veel theatermakers vestigen zich na hun opleiding in Utrecht. Ze maken zelfstandig vernieuwende voorstellingen, of gaan aan de slag voor succesvolle gezelschappen in de stad. Een aantal bekende Utrechtse gezelschappen zijn Theater Utrecht, Aluin, De Dansers, Het Filiaal en Het Nieuw Utrechts Toneel.

Wil je meer weten over andere kunstdisciplines op Tweetakt of meteen zien welke voorstellingen er dit jaar op het programma staan?

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play