14 juni t/m 30 juni 2024
nl en
Tweetakt Educatie Utrecht
© Tanja Vlieger

Onderwijs en verdieping

Tweetakt gunt iedereen zijn eigen kunstervaring. Maakt niet uit hoe jong je bent of hoe vaak je al in aanraking bent geweest met cultuur.

In de afgelopen twintig jaar ontwikkelde Festival Tweetakt in Utrecht zich tot een van de grootste Europese festivals voor jeugdkunst. Naast een bomvol programma vol theater, dans, muziek en interactieve kunst, biedt Tweetakt een breed aanbod op het gebied van educatie.

Tweetakt Educatie: leren kijken en reflecteren

Elke voorstelling en elk kunstwerk vraagt om zijn eigen omkadering. Onze lessen en workshops worden zorgvuldig samengesteld door onze afdeling educatie en gegeven door gediplomeerde theaterdocenten. We gebruiken kunsteducatie niet om de voorstellingen en kunstwerken uit te leggen. Bij Tweetakt leren deelnemers autonoom kijken en reflecteren. Ze worden uitgedaagd om bij een kunstervaring hun eigen gedachten en creatieve fantasieën serieus te nemen. Zo zorgen we met al onze workshops, inleidingen en nagesprekken voor een optimale kunstervaring voor elke leeftijd!

Het educatie-aanbod is terug te vinden in elke discipline. Voor primair, voortgezet en hoger onderwijs. Jaarlijks bezoeken een paar duizend kinderen, jongeren en jongvolwassenen in groepsverband het festival om een voorstelling of kunstwerk te zien en te ervaren.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee! Neem contact op via educatie@tweetakt.nl of bel naar 030-7116640.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play