Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

KIER

hetpaleis / Kim Karssen & Hendrik Kegels

Theater Kikker, Grote zaal

Onbegrensde fantasie ligt op je te wachten achter die half openstaande deur

KIER neemt je mee op een ruimtereis naar het rijk van de verbeelding. Een reis waar sterren, planeten en kometen je om de oren vliegen. Een reis waarbij de vraag ‘of het allemaal waar is’ overbodig wordt.

Waar alles waarheid is,
waar alles wat kan mogelijk is
en alles wat niet mogelijk is, kan.
Waar sterren rozen zijn
en bloemen vloeibaar als het moet.
Waar niemand iets weet
maar we allemaal weten dat we niets weten.
Of misschien is het gewoon
iets blauws met roze vacht en grote ogen.

Kim Karssen en Hendrik Kegels tasten de grenzen van hun fantasie af. Ze stellen de waarheid zo lang mogelijk uit om het onbekende onbekend te laten. Want in wat je nog niet kent, schuilen duizend mogelijkheden in plaats van één waarheid. Is het niet veel leuker als alles mogelijk blijft? Als de deur altijd op een kier blijft staan?

hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars in het centrum van Antwerpen en het grootste jeugdtheater in de Benelux. hetpaleis maakt, presenteert en organiseert theater- en dansproducties, muziekperformances, kunsteducatieve workshops en andere activiteiten, en wil dat alles toegankelijk maken voor een breed en superdivers publiek.

Kim Karssen en Hendrik Kegels (1996) zijn beide in 2018 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Kim Karssen maakte in de zomer van 2019 indruk met Bloomsbury, een samenwerking met performer Florian Myjer, en een operahit op de Parade Tisch und hihi Tränen. In het werk van Hendrik Kegels staat de wereld van kinderlijke verwondering centraal. Hij pakt de toeschouwer bij de hand, neemt ze mee terug naar hun eigen herinneringen en nodigt ze uit om te geloven in dat wat onwaarschijnlijk lijkt. Behalve bij hetpaleis maakte Hendrik ook voorstellingen bij Frascati in Amsterdam en Het Laagland in Sittard.

Credits

Concept en spel: Hendrik Kegels, Kim Karssen
Productie: hetpaleis

Tijden

5 april13.30 - 14.30(Première)
6 april10.00 - 11.00
6 april12.30 - 13.30

Prijzen

  • €16,50 Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- CJP online
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk