Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Uniform

Maas theater en dans

Stadsschouwburg, Blauwe Zaal

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing?

Koop passe-partout

Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt performer Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

“De Rotterdamse theatermaker Nastaran Razawi Khorasani (…) legt in het woordeloze Uniform de vinger op onze twijfels over individualiteit versus collectiviteit” ★★★★ Theaterkrant


“Aantrekkelijke, zeer levendige voorstelling” ★★★★ Scènes

Nastaran Razawi Khorasani studeerde af aan de Toneelacademie in Maastricht als theater performer. Na haar afstuderen heeft zij onder andere gespeeld bij het Ro theater en Productiehuis Rotterdam. Met KOBE, het collectief van Nastaran en Davy Pieters, maakt ze performances voor diverse scenes, van theater, museum, club tot festival. Bij Maas speelde Nastaran in CASH (Gouden Krekel 2014 voor meest indrukwekkende podiumprestatie), Voorjaarsoffer, haar eigen solo Play It Back en in Liefde. In het kader van de subsidieregeling Nieuwe Makers,an het Fonds Podiumkunsten maakte ze bij Maas Solo van Nas & Jim (2017), Uniform (2018) en Bye Bye Baby (2019). Uniform wordt wegens veel succes hernomen.

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium. In 2020 ook te zien met de herneming van Uniform (2018).

Credits

Van: Nastaran Razawi Khorasani
Met: Nastaran Razawi Khorasani, Laurence Roothooft, Art Srisayam, Tijmen Teunissen
Muziek: Jimi Zoet
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Marijn de Jong
Dramaturgie: Tobias Kokkelmans
Coaching: Moniek Merkx
In samenwerking met: URLAND

Tijden

4 april16.30 - 17.20

Prijzen

  • €16,50 Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- CJP online
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout