14 juni t/m 30 juni 2024
zaterdag, 9 juli

Kunst en film op Fort Ruigenhoek

  • Alle leeftijden
Fort Ruigenhoek
Start 11:00, Eind 23:00

Ontdek kunstwerken op een historisch forteiland

Op Fort Ruigenhoek kun je de hele festivalperiode lang beeldende kunst ontdekken. Je ziet kunst in allerlei verschillende vormen, bijvoorbeeld korte video’s, geluidskunstwerken en kinetische (bewegende) installaties.

Dit jaar is er weer veel moois te zien. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de zeehondjes van kunstenaar Herman Lamers, schommelen en wipwappen op de installaties van Nicolas Chuard en een wandeling maken met de zonneliedjes van Gijs Gieskes (mechanische muziekdoosjes die op zonne-energie werken). Een aantal jonge kunstenaars maakt speciaal voor Tweetakt nieuw werk. Het volledige kunstprogramma is erg gevarieerd en we kunnen je beloven dat je verrast gaat worden.

Filmprogramma
Bestaat Sneeuwwitje? Kan vogelpoep mooi zijn? Hoe ziet een feestvierende taart eruit? Deze prangende vragen worden in het filmprogramma van Tweetakt beantwoord. Dit jaar vertonen we op Fort Ruigenhoek dertien korte films van jonge en ervaren filmmakers, van animatie en stopmotion tot documentaire en performance.

De Knikkerboom
De hoek om, heel stijl naar beneden of misschien zelfs wel over de kop. In onze workshop ‘Maak je eigen knikkerboom’ bepaal jij waar de knikkers naartoe rollen. Tijdens het festival bouwen we samen met de bezoekers een reuze-knikkerbaan van takken en boomstammen, waar natuurlijk ook naar hartelust mee gespeeld mag worden. Al het materiaal is afkomstig van bomen die ook op het fort groeien.

Rondom de Knikkerboom leer je meer over de natuur op het fort. Luister naar de boswachter die vertelt welke dieren er op het fort wonen, bekijk hoe een dassenburcht wordt gebouwd of doe mee met de vogelbingo of bomenmemorie.

Spelletjes & terras
Op het fort zijn allerlei spelletjes te doen. Je kunt er bijvoorbeeld eendjes vissen, jeu-de-boulen, dansen in de dierendisco of een ritje maken in de zweefmolen. Bijkomen van al dat spelen kan na afloop in ons restaurant, waar we hapjes, drankjes en maaltijden serveren.

Openingstijden (gratis)
15.30 – 21.00 op donderdagen (Let op! Op donderdag 7 juli is het fort gesloten)
15.30 – 23.00 op vrijdagen
11.00 – 23.00 op zaterdagen
11.00 – 21.00 op zondagen

Bereikbaarheid
Het adres van Fort Ruigenhoek is Ruigenhoeksedijk 125. Lees meer over de bereikbaarheid, route en parkeren.

credits

Lees meer
zaterdag, 9 juli

Kunst en film op Fort Ruigenhoek

  • Alle leeftijden
Fort Ruigenhoek
Start 11:00, Eind 23:00

prijzen

  • gratis€0,00

credits

prijzen

  • gratis€0,00
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play