25 juni t/m 10 juli 2022
Reserveer jouw ticket
zaterdag 11 september

Kunst op Fort Ruigenhoek

  • AL
Fort Ruigenhoek
Start 11:00, Eind 23:00

Op ons festivalhart op Fort Ruigenhoek is van alles te doen: er zijn grote, interactieve kunstprojecten die je kunt bekijken, je kunt er spelletjes doen, een workshop volgen en wat eten of drinken op het terras.

Een bezoek brengen aan het fort is helemaal gratis, je hebt alleen wel een kaartje nodig. Je kunt je gratis kaartje op deze pagina reserveren. Met een reservering ben je de hele dag welkom, je kunt langskomen hoe laat je wil. Als je last minute wil langskomen, kun je je registreren bij de kassa op het fort.

Let op: als je al een ticket hebt voor een voorstelling of workshop op het fort hoef je geen apart kaartje meer te reserveren voor het fort.

Kunstwerken
Op Tweetakt zie je vooral grote, interactieve installaties waar je omheen kunt lopen en die je aan mag raken. Tijdens eerdere edities van het festival kon je bijvoorbeeld een potdekselorgel bespelen, met sculpturen knuffelen of naar jezelf kijken door de ogen van een ander. De installaties staan tentoongesteld in de historische bunkers van Fort Ruigenhoek en daarbuiten, tussen de bomen.

De beeldende kunstwerken op Tweetakt zijn er voor iedereen, jong én oud. Bijzonder is dat de meeste werken speciaal voor Tweetakt worden gemaakt. We nodigen veel jonge makers uit met verschillende achtergronden en interesses. Elk jaar nodigt Tweetakt ook een podiumkunstenaar uit om een kunstwerk te maken voor het fort. Het volledige kunstprogramma is dus erg gevarieerd en zit vol verrassingen.

Spelletjes & terras
Op het fort zijn allerlei spelletjes te doen. Je kunt er bijvoorbeeld eendjes vissen, sjoelen, spelen met kapla of in de zweefmolen. Bijkomen van al dat spelen kan na afloop in ons restaurant, waar we hapjes, drankjes en maaltijden serveren. Meer informatie over het menu vind je hier.

Workshop Climate Clips
Uit een onderzoek van Unicef blijkt dat kinderen wereldwijd zich het meest zorgen maken over de opwarming van de aarde. De afgelopen jaren staakten en protesteerden kinderen voor het klimaat, maar ze krijgen niet vaak de kans om mee te denken over oplossingen. In haar Climate Clips laat Mirjam Marks kinderen van over de hele wereld aan het woord: in een minuut tijd vertellen ze waar ze zich zorgen over maken én dragen ze hun eigen oplossingen aan. Op de Instagrampagina kun je er een aantal bekijken.

Tijdens Tweetakt kunnen kinderen doorlopend meedoen met een workshop waarin ze hun eigen Climate Clip maken. Daarnaast kunnen ze de clips van andere kinderen bekijken en een eigen protestbord knutselen.

Workshop Knikkerboom
De hoek om, heel stijl naar beneden of misschien zelfs wel over de kop. In onze workshop ‘Maak je eigen knikkerboom’ bepaal jij waar de knikkers naartoe rollen. Tijdens het festival bouwen we samen met de bezoekers een reuze-knikkerbaan van takken en boomstammen, waar natuurlijk ook naar hartelust mee gespeeld mag worden. Al het materiaal is afkomstig van bomen die ook op het fort groeien.

Openingstijden
Fort Ruigenhoek is elke festivaldag (van do t/m zo) geopend van 11 – 23 uur (met uitzondering van za 28 aug).

Bereikbaarheid
Het adres van Fort Ruigenhoek is Ruigenhoeksedijk 125. Meer informatie over route en parkeren vind je hier.

credits

Read more
Reserveer jouw ticket
zaterdag 11 september

Kunst op Fort Ruigenhoek

  • AL
Fort Ruigenhoek
Start 11:00, Eind 23:00

prijzen

  • Gratis - 0 tot 3 jaar€ 0,00
  • Gratis - 4 tot 17 jaar€ 0,00
  • Gratis - Volwassenen€ 0,00
Reserveer jouw ticket Korting? Passe-partout!

credits

prijzen

  • Gratis - 0 tot 3 jaar€ 0,00
  • Gratis - 4 tot 17 jaar€ 0,00
  • Gratis - Volwassenen€ 0,00
Reserveer jouw ticket Korting? Passe-partout!
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play