26 augustus t/m 19 september 2021
Foto Matthijs © Majanka Fotografie
Reserveer jouw ticket
zaterdag 4 september

Johan Wiersma & Matthijs van Delft

 • AL
 • muziek
 • LNP
Fort Ruigenhoek, Muziekpodium
Start 14:15, Eind 15:00

Johan Wiersma (2002) koos op zesjarige leeftijd voor een accordeon met pianotoetsen. In 2014 schakelde hij over op knopaccordeon en begon zijn studie bij Rik Cornelissen, eerst aan de Academie Muzikaal Talent en vervolgens aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Hij volgde masterclasses bij accordeonduo TOEAC, Rasmus Kjøller en Claudio Jacomucci. Johan heeft eerste prijzen gewonnen bij het Nationaal Accordeon Concours.

Hij deed mee aan de Zapp Music Challenge, trad op in een voorprogramma van het Radio Filharmonisch Orkest en nam deel aan het Kinderprinsengrachtconcert. In 2016 won hij een eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In 2016 heeft hij in Zürich een concert mogen verzorgen op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade en het Prinses Christina Concours.

Vanaf 2018 is Johan naast accordeon spelen ook geïntresseerd geraakt in debatteren en politiek. Zo heeft hij namens Nederland een speech mogen geven in het Europees Parlement en meegedaan in de finale van het NK debatteren voor scholieren. Met zijn gymnasium diploma op zak is Johan in augustus 2020 begonnen aan de studie Liberal Arts and Sciences op University College Utrecht.

Matthijs van Delft (2005) kreeg zijn eerste gitaarles toen hij 7 jaar oud was en werd in september 2017 aangenomen op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium, waar hij les volgt bij Fernando Cordas. Zijn middelbare schoolopleiding volgt hij aan het Erasmiaans Gymnasium, waar hij na de zomervakantie naar klas 6 gaat.

Matthijs won al diverse prijzen, waaronder de eerste prijs in zijn categorie bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours (2020), de tweede prijs bij het tv-programma Superkids (2019) en de eerste prijs en de Leo Brouwer Prijs in de junior categorie van het Antwerpen Gitaarfestival (2017).

Matthijs geeft regelmatig concerten op uitnodiging van het Prinses Christina Concours. Zo heeft hij onder andere met een internationaal strijkkwintet tijdens het Festival Zeeland Klassiek gespeeld, waar hij als solist het Adagio uit het Concierto de Aranjuez speelde (2021). Ook heeft hij met het Metropole Orkest en OG3NE opgetreden tijdens een kerstconcert livestream (2020) en als Pauls Jonge Held bij Podium Witteman (2020). Verder heeft hij tijdens het Grachtenfestival een volledig programma voor een HTD-concert verzorgd (2019) en opgetreden in het Koninklijk Paleis op de Dam tijdens de uitreiking van de Zilveren Anjers, die uitgereikt werden door H.K.H. Prinses Beatrix (2019). Daarnaast treedt Matthijs op als duo met zijn zus Adinda van Delft (viool). Ze waren samen onder andere te zien op tijdens Kerst met de Zandtovenaar (2019) en bij Podium Witteman (2020).

credits

Read more
Reserveer jouw ticket
zaterdag 4 september

Johan Wiersma & Matthijs van Delft

 • AL
 • muziek
 • LNP
Fort Ruigenhoek, Muziekpodium
Start 14:15, Eind 15:00

prijzen

 • Gratis - 0 tot 3 jaar€ 0,00
 • Gratis - 4 tot 17 jaar€ 0,00
 • Gratis - Volwassenen€ 0,00
Reserveer jouw ticket Korting? Passe-partout!

credits

prijzen

 • Gratis - 0 tot 3 jaar€ 0,00
 • Gratis - 4 tot 17 jaar€ 0,00
 • Gratis - Volwassenen€ 0,00
Reserveer jouw ticket Korting? Passe-partout!
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play