12 juni t/m 4 juli 2021
Dans-stuk - Theater Artemis, Jetse Batelaan
© Kurt van der Elst
vrijdag 2 juli

Dans-stuk

Theater Artemis / Jetse Batelaan
  • Alle leeftijden
  • theater
Locatie NTB

Een voorstelling over dansen waarin écht niet gedanst zal worden, beloofd.

NB. De voorstelling staat nu op uitverkocht, maar dat is een foutje in het kaartverkoopsysteem. De kaartverkoop moet nog beginnen. 

Als er één ding is dat volwassenen écht niet mogen doen, is het dansen. Tenminste, als we kinderen moeten geloven. In Dans-stuk beloven de artiesten dan ook dat ze niet zullen dansen. Iedere vorm van lichamelijkheid, menselijke geur en zweet zal worden ontweken. Nou ja, dat moet je dan maar geloven…

Het blijkt helemaal niet zo makkelijk om die belofte waar te maken. De hele voorstelling staat namelijk in het teken van dansen. Het licht, de ruimte en de kostuums schreeuwen allemaal: “Dans!”. Maar de artiesten blijven het ontkennen. Zelfs als een van de artiesten even van het podium verdwijnt en met een bezweet en rood hoofd terugkomt, ontkent hij nog steeds dat hij heeft gedanst.

Door de schaamte rondom dans te overdrijven hoopt Jetse Batelaan de ogen van het publiek te openen over wat dans zou kunnen zijn. Iedere beweging en ieder bewegend object kan dans worden. In deze voorstelling bevraagt hij daarnaast ook het concept ‘dans’. Mag je eigenlijk alleen dansen als je een professional bent? Of als je tot een bepaalde leeftijdsgroep behoort? Of kunnen we eigenlijk allemaal op ieder moment dansen?

over de makers

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend eigentijds oeuvre en won daarmee onder andere de VSCD Mimeprijs (2016), de Theaterprijs Prins Bernhard Cultuurfonds (2015) en de VSCD Zilveren Krekel (2014).

 

vrijdag 2 juli

Dans-stuk

Theater Artemis / Jetse Batelaan
  • Alle leeftijden
  • theater
Locatie NTB
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play