27 maart
t/m 14 juni
Koop jouw ticket
zondag 29 maart

Afgelast: Bucket Drumming

Bennie's Business
  • AL
Neude
Start 15:00, Eind 16:00

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

 

In de gratis workshop Bucket Drumming zie je hoe weinig er nodig is om muziek te kunnen maken. Met een emmer en wat drumstokken kom je al een heel eind! Eerst leer je tellen op de maat en voor je het weet drum je de sterren van de hemel. Je eigen beat maken? Kan gewoon! Met een emmer zijn meer verschillende klanken mogelijk dan je zou denken. Deze opzwepende workshop geeft ook nog eens tonnen energie!

 

Bucketdrumming behoort tot één van de leukste activiteiten die Bennies Business heeft meegenomen uit de USA. De ervaring leert dat trommelen op buckets even veel plezier oplevert als drummen op een drumstel. Bucket drumming kan je uitvoeren op verschillende manieren: Alleen (solo) samen (duo) of in een groepssamenstelling. De workshops zijn geschikt voor kinderen, jongeren en volwassen deelnemers. Eerst ga je aan de slag met het leren tellen binnen een maat. Je leert slagwerk-maten tellen. Met je eigen telling van de maat in combinatie met de techniek kan je heel snel een coole beat maken. Om de geproduceerde beat in te kleuren met toonhoogtes en dynamiek gaan we er ook nog eens allerlei percussieve klanken aan toevoegen. Jij weet dadelijk precies wat een Single stroke is, een Double stroke, een Break en een Paradidle!

Bennies Business is een jonge organisatie die gespecialiseerd is in dans en muziekonderwijs. Ze verzorgen workshops, dagprogramma’s en lessenreeksen voor verschillende doeleinden en werken samen met onderwijsinstellingen, LCC’s en andere culturele instellingen.

Koop jouw ticket
zondag 29 maart

Afgelast: Bucket Drumming

Bennie's Business
  • AL
Neude
Start 15:00, Eind 16:00
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play