27 maart
t/m 14 juni
Koop jouw ticket
zaterdag 28 maart

Afgelast: Tweetaktorkest opening

Jos Zandvliet / Tweetakt
  • AL
  • muziek
  • LNP
Neude
Start 17:30, Eind 17:45

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

 

Hoe haal je het muzikale talent in een mens naar boven en maak je tegelijk verbinding met elkaar? Een orkest met blaasinstrumenten bespeeld door kinderen vormt de opening van Festival Tweetakt 2020!

Tweetakt gelooft dat in iedereen een muzikant schuilt en wil dit graag op jonge leeftijd stimuleren. Iedereen moet de kans krijgen om muziek te leren maken, met alle toeters en bellen van dien. Een muziekartiest van nu, heeft immers voorlopers die zijn begonnen als straatmuzikant!

Theatermaker en muzikant Jos Zandvliet werkt samen met kinderen en ouders van de Utrechtse basisscholen de Fakkel, de Joannes XXIII en de middelbare school Gerrit Rietveld College aan het ontwikkelen van een straatorkest. Muzikale talenten worden ontdekt, tientallen kinderen en ouders worden opgeleid tot ware straatartiesten en iedereen werkt hard aan het maken van een levendige en aanstekelijke optocht. Ook het Jeugdfonds Sport & Cultuur, MuziekRoute en stichting Instrumentendepot Leerorkest dragen hun steentje bij, zodat na het festival het maken van muziek op de scholen doorgezet wordt.

De fanfare zal zich op 28 maart vanuit basisschool de Fakkel richting het Neude bewegen en daar een knallende opening van deze festivaleditie spelen, waar iedereen welkom is! Zodoende hoopt Tweetakt om de wijk meer met de stad te verbinden en als afsluiter geeft het Tweetaktorkest op zondag 17 mei een optreden op Fort Ruigenhoek.

 

over de makers

Jos Zandvliet en zijn muzikale familie spelen veel op straat. Jos en zijn vrouw Septimia Kuhlman hebben een Art, Community & Culture fanfare en Festival Tweetakt heeft zonen Dirk en Ko al eerder verwelkomt met succesvolle bands als Gallowstreet, Jungle by Night en Brass Rave Unit. In 2019 maakte Zandvliet speciaal voor Tweetakt de voorstelling De Paplepel, die eindigde in een aanstekelijke optocht over de Neude.

Jeugdfonds Sport en Cultuur Utrecht is onze nieuwe maatschappelijke partner die cultuur toegankelijk maakt, ook voor gezinnen met een kleine portemonnee.

MuziekRoute maakt deel uit van Creatief Vermogen Utrecht. In dit netwerk staat de ontwikkeling van creatieve vaardigheden bij leerlingen, leerkracht en culturele partner centraal. Zij verzorgen muzieklessen tijdens en na de schooltijd.

Stichting Instrumentendepot Leerorkest is een landelijke organisatie die helpt de drempel tot muziekonderwijs te verlagen, door zoveel mogelijk muziekinstrumenten beschikbaar te stellen voor kinderen.

Koop jouw ticket
zaterdag 28 maart

Afgelast: Tweetaktorkest opening

Jos Zandvliet / Tweetakt
  • AL
  • muziek
  • LNP
Neude
Start 17:30, Eind 17:45
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play