27 maart
t/m 14 juni
Koop jouw ticket
zondag 5 april

Afgelast: Stick-Stok

TeaTime Company
  • Alle leeftijden
  • dans
  • LNP
Neude
Start 14:00, Eind 14:20

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

 

Een combinatie van dans en circus, over de rusteloze wereld waarin we leven. Het menselijke verlangen om constant te ontdekken en de tuimelende effecten van deze ontdekkingen!

 

De naam van deze opvoering impliceert het al, het tikken van de klok is altijd aanwezig! Ook al willen we maar wat graag pauzeren en het technologische tijdperk temmen dat veel te snel verandert, dit is simpelweg niet mogelijk.

In dit stuk wordt een eenvoudig object ontdekt en getest op hoe het valt, waar het evenwicht zich bevindt en wat het kan doen om uiteindelijk te realiseren dat het bijna een leven heeft van zichzelf. Drie verschillende mensen met drie verschillende hoogtes, culturen en disciplines maken het elkaar moeilijk door hun object weg te trekken, het op iemands hoofd te laten vallen of elkaar te helpen.  Samen maken ze leuke wezens, bouwen een jungle om doorheen te klimmen en gaan hun eigen wereld in waar ze spelen, plagen en verenigen. Het tempo wordt opgevoerd en de artiesten bewegen steeds sneller, om er uiteindelijk achter te komen hoe zij zelf bewogen worden.


over de makers
TeaTime Company
is een collectief van de makers Hannah Rogerson, Bavo de Smedt en Pieter Visser, die in hun werk gebruik maken van de discipline hedendaagse dans, Chinese paal en Jongleren. Menselijke reacties op abstracte situaties vormen de kern van hun bewegingstaal, doordrenkt met subtiele humor en mooie beelden.
Pieter Visser
is afgestudeerd van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten bij het circus departement ACaPA in 2017. Zijn discipline is jongleren en hij combineert dit met dans. Pieter heeft stagegelopen bij o.a. Gandine Juggling en Cie EAEO.
Hannah Rogerson
is recent afgestudeerd van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in danstheater/modern. Hannah mixt fragiliteit met kracht, heeft veel interesse voor circus en heeft aerial dance disciplines geleerd tijdens haar stages bij Fidget Feet in Ierland. Ze heeft gewerkt met Katja Heitmann, Cie Woest en Maiden Voyage Dance Company.
Bavo de Smedt
is afgestudeerd van het circus department ACaPA van de Fontys Hogeschool van de Kunsten in 2017. Hij mixt theater en dans met een hoog level van techniek en zijn optredens komen dan ook speels, licht en moeiteloos over. Bavo heeft stagegelopen bij Circus Ronaldo en opgetreden op festivals als Tomorrowland, Laundry en Beeldig Lommel.

 

Koop jouw ticket
zondag 5 april

Afgelast: Stick-Stok

TeaTime Company
  • Alle leeftijden
  • dans
  • LNP
Neude
Start 14:00, Eind 14:20
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play