14 juni t/m 30 juni 2024
nl en
Tweetakt Voortgezet Onderwijs
© Tanja Vlieger

Tweetakt voor het voortgezet onderwijs

Wat is er nou leuker dan op stap met je hele klas? Naar theatervoorstellingen uit binnen- en buitenland of naar interactieve kunstwerken op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek.

Het Tweetakteducatietraject bestaat vaak uit een voorbereidende les van 1,5 à 2 uur op school en een bezoek aan het festival onder of na schooltijd. Dit  betekent dat je zowel overdag als ’s avonds een voorstelling op het festival kunt bezoeken. Daarnaast kan je ook kiezen voor een rondleiding langs de kunstwerken op Fort Ruigenhoek.

Inhoud

Onze ervaren theaterdocenten geven de les op school. Deze lessen sluiten inhoudelijk  aan op het bezoek van de voorstelling of bij de kunstwerken op Fort Ruigenhoek. Het zijn dynamische lessen, met speloefeningen die de zintuigen prikkelen. Zo leren leerlingen zelf op een actieve manier kijken en ervaren.

Bij het fortbezoek staat interactie centraal. Tijdens hun bezoek worden de jongeren uitgedaagd om na te denken over wat ze zien en daar op te reflecteren. Het educatietraject kan worden uitgebreid met meerdere theaterlessen vooraf op school. Een nagesprek met de makers is ook mogelijk.

Praktische informatie

De theaterlessen op school en de theaterbezoeken vinden plaats in de zomer en in september tijdens het festival. We zijn flexibel in het plannen van onze theaterlessen. Van het festivalbezoek maken we een totaalervaring, inclusief een warme ontvangst en een consumptie na afloop. Begeleiders krijgen altijd gratis toegang.

Contact

Meer weten over Tweetakt voor voortgezet onderwijs en benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee. Neem contact op via educatie@tweetakt.nlof bel naar 030-7116640.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play