14 juni t/m 30 juni 2024
nl en
Tweetakt primair onderwijs
© Jelmer de Haas

Primair onderwijs

Of je nu de kleuters spelenderwijs het theater wilt laten ontdekken of bovenbouwleerlingen met gerichte vragen naar de kunstwerken op Fort Ruigenhoek stuurt: Tweetakt verzorgt het allemaal. Maar ook voor hulp bij de afscheidsmusical van groep 8 kun je bij ons terecht.

Het Tweetakteducatietraject bestaat vaak uit een voorbereidende les op school en een bezoek aan het festival. De lessen op school duren ongeveer een uur; het theaterbezoek vindt plaats onder schooltijd. Voor het theaterbezoek kun je kiezen uit een voorstelling op de Neude of in een van de Utrechtse theaters. Daarnaast kun je kiezen voor een rondleiding langs de kunstwerken op Fort Ruigenhoek.

Inhoud

Onze ervaren theaterdocenten geven de les op school. Deze lessen sluiten inhoudelijk aan op het bezoek van de voorstelling of bij de kunstwerken op Fort Ruigenhoek. Het zijn dynamische lessen, met speloefeningen die de zintuigen prikkelen. Zo leren de kinderen zelf op een actieve manier kijken en ervaren.

Bij het fortbezoek staat interactie centraal. Tijdens hun bezoek worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over wat ze zien en daar op te reflecteren. Het educatietraject kan worden uitgebreid met meerdere theaterlessen vooraf op school.

Praktische informatie

De theaterlessen op school en de theaterbezoeken vinden plaats in de zomer en in september tijdens het festival. We zijn flexibel in het plannen van onze theaterlessen. Van het festivalbezoek maken we een totaalervaring, inclusief een warme ontvangst en een consumptie na afloop. Begeleiders krijgen altijd gratis toegang.

Contact

Meer weten over Tweetakt voor primair onderwijs en benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee. Neem contact op via educatie@tweetakt.nlof bel naar 030-7116640.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play