Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Algemeen

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen! Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.

Festival Tweetakt 2020 vindt plaats op drie plekken: op de Neude, in theaters en op Fort Ruigenhoek.

Tweetakt op de Neude – vrijdag 27 maart t/m zondag 12 april 2020

Op de Neude, middenin de Utrechtse binnenstad, vind je het feestelijke Festivalplein van Tweetakt. Ruim twee weken lang kun je daar naar theater- en dansvoorstellingen in het Minitheater en de Trekkerschuur, concerten in de Podiumkas en nog veel meer. Op het terras en in onze Restaurantkas ben je de hele dag door welkom, voor lunch of diner, voor koffie of een borrel. En op vrijdag- en zaterdagavond verandert het café-restaurant in een kleine club!

Tweetakt in het theater – vrijdag 27 maart t/m zondag 12 april 2020

Terwijl Tweetakt op de Neude aan de gang is, vindt een belangrijk deel van het programma plaats in diverse Utrechtse theaters. Op loopafstand van het Festivalplein – Stadsschouwburg Utrecht (co-producent Tweetakt), Theater Kikker en het Akademietheater – en iets verder weg – Het Huis Utrecht, De Paardenkathedraal en Podium Hoge Woerd (in Leidsche Rijn) – presenteert Tweetakt een breed aanbod aan theater en dans. Met premières, eigen producties en bijzondere projecten, door jonge makers en grote namen, nationaal én internationaal.

Tweetakt op Fort Ruigenhoek – zondag 29 maart t/m zondag 14 juni 2020

Op Fort Ruigenhoek in Groenekan – net ten noorden van Overvecht – is avontuurlijke beeldende kunst voor alle leeftijden te zien. In alle hoeken en gaten van het groene fort staan grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games, gemaakt door zowel jonge als ervaren kunstenaars. Ook is er theater, dans en (nieuw dit jaar!) muziek. Op het forteiland mogen kinderen vrij spelen tussen de kunstwerken in en om de bunkers. Racen in skelters, zwieren in de zweefmolen, stoeien in de ballenbak: het kan allemaal. Er is uiteraard ook een groot terras met eten en drinken. Het fort is tot en met 14 juni op alle zon- en feestdagen geopend (m.u.v. Koningsdag en Bevrijdingsdag).


Voor acties en updates over Festival Tweetakt, meld je aan voor de nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@tweetakt.nl.