14 juni t/m 30 juni 2024
nl en

Toegankelijkheid

Festival Tweetakt vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor al onze bezoekers. Op deze pagina kun je per festivallocatie vinden welke maatregelen er getroffen zijn om de locatie toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke, auditieve of visuele beperking.

Voor alle locaties geldt dat we het graag voor aanvang van de voorstelling horen als je met een rolstoel de voorstelling komt bezoeken. Je kunt ons dit laten weten via 030-7116640. Er staan bij alle voorstellingen publieksbegeleiders klaar om bezoekers te begeleiden waar nodig en het is mogelijk om aan te geven dat extra ondersteuning op locatie nodig is.

Als er in een voorstelling gebruik wordt gemaakt van een stroboscoop, staat dit aangegeven op de voorstellingspagina. Daar zijn ook eventuele trigger warnings te vinden. Bezoek je het festival met mensen die geen Nederlands spreken of als slechthorende? We hebben een uitgebreid Language-No-Problem-programma. Om het festival toegankelijk te houden voor mensen met een kleine portemonnee, werken we samen met de U-Pas en verschillende Utrechtse wijkorganisaties.

Wij staan open voor suggesties voor een betere toegankelijkheid. Heb je na je bezoek aan ons festival een suggestie voor ons of onze deelnemers theaters? Deel het met ons via info@tweetakt.nl.

Tweetakt op Fort Ruigenhoek

Het terrein van Fort Ruigenhoek is rolstoeltoegankelijk, evenals een aantal bunkers en gebouwen op het terrein. Enkele gebouwen zijn alleen te bereiken met een trap en daardoor niet rolstoeltoegankelijk. Fort Ruigenhoek beschikt over een aangepast toilet. Er zijn vier theaters op Fort Ruigenhoek. Het Minitheater, de Trekkerschuur en het Muziekpodium zijn wel rolstoeltoegankelijk, het Maxitheater niet. Het buitenpodium rechts is wel rolstoeltoegankelijk, het buitenpodium links niet. Er is geen ringleiding voor slechthorenden.

Tweetakt op de Neude

Het terrein van de Neude is rolstoeltoegankelijk. Het terrein is licht verhoogd, maar er is een mobiele oprit aanwezig waarmee u het terrein kunt betreden.

Toegankelijkheid Theaters

Tweetakt in Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet aanwezig. Voor slechthorenden is er een infrarood-zendinstallatie aanwezig. De bijbehorende hoortoestellen kun je voor aanvang van de voorstelling bij de receptie ophalen.

Tweetakt in Theater Kikker

Beide zalen van Theater Kikker zijn rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet aanwezig. Bij de voorstellingen in de Grote Zaal is er ringleiding voor slechthorenden. Het ontvangerssetje haal je voor aanvang van de voorstelling op bij de bar van Theater Kikker.

Tweetakt in Het Huis Utrecht

Het Huis Utrecht is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet aanwezig. Dit theater beschikt helaas niet over een ringleiding.

Tweetakt in Het Akademietheater

Het Akademietheater in het HKU-gebouw is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet. Voor rolstoeltoegang tot het gebouw is er een andere ingang dan de reguliere ingang. Het is dus extra belangrijk om van tevoren te laten weten aan de Tweetakt-organisatie als je als rolstoelgebruiker een voorstelling op deze locatie bezoekt. Er is in het Akademietheater helaas geen ringleiding aanwezig.

Tweetakt in ZIMIHC Theater Stefanus

ZIMIHC Theater Stefanus is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet aanwezig. Dit theater beschikt helaas niet over een ringleiding.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play