27 maart
t/m 14 juni
nl en

Toegankelijkheid

Festival Tweetakt vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor al onze bezoekers. Op deze pagina kun je per festivallocatie vinden welke maatregelen er getroffen zijn om de locatie toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke, auditieve of visuele beperking.

Voor alle locaties geldt dat we het graag voor aanvang van de voorstelling horen als je met een rolstoel de voorstelling komt bezoeken. Je kunt ons dit laten weten via 030-7116640. Er staan bij alle voorstellingen publieksbegeleiders klaar om u te begeleiden waar nodig en het is mogelijk om aan te geven dat extra ondersteuning op locatie nodig is. Wij staan open voor suggesties over een betere toegankelijkheid! Heb je na je bezoek aan ons festival een suggestie voor ons of onze deelnemers theaters? Deel het met ons via info@tweetakt.nl.

Tweetakt op de Neude

De Restaurantkas, het terras, de centrale kassa & informatiebalie en de Podiumkas op de Neude zijn rolstoeltoegankelijk. Er is een aangepast toilet voor mindervaliden aanwezig. De voorstellingen in het Minitheater zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit theater beschikt evenmin over ringleiding voor slechthorenden.

Tweetakt op Fort Ruigenhoek

Het terrein van Fort Ruigenhoek is rolstoeltoegankelijk, evenals een aantal bunkers en gebouwen op het terrein. Enkele gebouwen zijn alleen te bereiken met een trap en daardoor niet rolstoeltoegankelijk. Fort Ruigenhoek beschikt over een aangepast toilet. De Trekkerschuur, waar theatervoorstellingen plaatsvinden, is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Er is geen ringleiding voor slechthorenden.

Toegankelijkheid Theaters

Tweetakt in Stadsschouwburg Utrecht

Onze voorstellingen in de Stadsschouwburg Utrecht zijn rolstoeltoegankelijk. Er is een aangepast toilet voor mindervaliden. Voor slechthorenden is er een infrarood-zendinstallatie aanwezig. De bijbehorende hoortoestellen kun je voor aanvang van de voorstelling bij de receptie ophalen.

Tweetakt in Theater Kikker

Beide zalen van Theater Kikker zijn rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet aanwezig. Bij de voorstellingen in de Grote Zaal is er ringleiding voor slechthorenden. Het ontvangerssetje haal je voor aanvang van de voorstelling op bij de bar van Theater Kikker.

Tweetakt in Podium Hoge Woerd

Podium Hoge Woerd is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is een aangepast toilet aanwezig. Het theater beschikt over een ringleiding. Wil je hier gebruik van maken? Vraag dit dan van tevoren aan via kassa@podiumhogewoerd.nl. Het ontvangerssetje haal je voor aanvang van de voorstelling op bij de kassa van het theater.

Tweetakt in Het Huis Utrecht

De voorstellingen in Het Huis Utrecht zijn rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet. Er is helaas geen ringleiding aanwezig.

Tweetakt in Het Akademietheater

Het Akademietheater in het HKU-gebouw is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet. Voor rolstoeltoegang tot het gebouw is er een andere ingang dan de reguliere ingang. Het is dus extra belangrijk om van tevoren te laten weten aan de Tweetakt-organisatie als je als rolstoelgebruiker een voorstelling op deze locatie bezoekt. Er is in het Akademietheater helaas geen ringleiding aanwezig.

Tweetakt in De Paardenkathedraal

De Paardenkathedraal is rolstoeltoegankelijk en er is een aangepast toilet aanwezig. Dit theater beschikt helaas niet over een ringleiding.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play