14 juni t/m 30 juni 2024
Nieuws

donderdag 06 februari 2020

Nieuwe voorstellingen in de verkoop!

Deze rij met namen belooft veel goeds! Het zijn stuk voor stuk bijzondere voorstellingen van nieuwe makers enerzijds en oudgedienden anderzijds.  

Siebensachen_Kompanie Freispiel
© Isabel Voicu
Bestel nu je passe-partout

Theater in de Bieb!
In de spiksplinternieuwe Bibliotheek op de Neude is ook een theaterzaal, waar je tijdens Tweetakt een paar van onze voorstellingen kunt zien! Bijvoorbeeld de muzikale kleuterhit Het Muizenhuis (3+), gebaseerd op de boeken van Karina Schaapman.
De jongens van Kompanie Freispiel uit Wenen staan in de Bibliotheek met het intrigerende schouwspel Siebensachen (5+). Met behulp van letterlijk zeven voorwerpen beelden zij verschillende situaties uit. Van innige vriendschap tot verward uit elkaar gaan.

Stof tot nadenken
De expert van de tafeltonelen Benjamin Verdonck is met maar liefst twee voorstellingen aanwezig. In Liedje voor Gigi (16+) draait alles om de context, het perspectief van waaruit je naar iets kijkt. Door te schuiven aan de kaders, verander je de betekenis van dat wat je ziet. Veel ideeën van Benjamin blijven liggen op de tekentafel. In AREN (16+) geeft hij al de losse ideeën het podium dat ze verdienen. Ook een soort van creëren van de juiste context dus!
De studenten van de HKU maken hun opwachting samen met Arend Pinoy, die we al vaker op Tweetakt hebben gezien. Zij duiken met z’n allen diep in de rituelen, maar ook in hun eigen hoofd in de voorstelling I throw myself into the middle (16+).

Muzikaal en lekker luchtig 
Ook jong, maar inmiddels afgestudeerd zijn Eileen Graham en Katelijne Beukema. Zij zetten het Maxitheater op z’n kop met Wereldpies (6+). Hier mag je lekker alles hardop zeggen, want waarom wordt dat eigenlijk op jonge leeftijd afgeleerd?
De reislustigen onder ons doen er goed aan om een kaartje voor De Muziekkaravaan van Noord-Afrika (7+) in Theater Kikker aan te schaffen. Daarin word je meegevoerd langs de rijke, eeuwenoude culturen van de landen in Noord-Afrika. Een geschiedenisles op muzikale wijze!

Tweetakt Passe-partout nu verkrijgbaar!
Kun je niet kiezen uit al deze voorstellingen? Dat hoeft niet! Al deze voorstellingen zijn namelijk te bezoeken met je Tweetakt passe-partout.

Overzicht nieuwe voorstellingen
I throw myself into the middle (16+) – Arend Pinoy / HKU Theater, vrijdag 27 maart t/m zaterdag 4 april in het Akademietheater
De Muziekkaravaan van Noord-Afrika (7+) – Marmoucha, zondag 29 maart 13:30 uur in Theater Kikker
Liedje voor Gigi (16+) – Toneelhuis / Benjamin Verdonck, donderdag 2 april 19:00 uur in Het Huis Utrecht
AREN (16+) – Toneelhuis / Benjamin Verdonck, zaterdag 4 april 21:15 uur in Het Huis Utrecht
Siebensachen (5+) – Kompanie Freispiel, zondag 5 april 15:00 uur in de Bibliotheek op de Neude
Wereldpies (6+) – Eileen Graham & Katelijne Beukema, meerdere data & tijden, zaterdag 4 april en zondag 5 april in het Maxitheater op de Neude, in mei ook te zien op Fort Ruigenhoek!
Het Muizenhuis (3+) – Mariska Simon, zondag 12 april 11:00 uur in de Bibliotheek op de Neude

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play