27 maart
t/m 14 juni
Koop jouw ticket
zondag 29 maart

Afgelast: De Muziekkaravaan van Noord-Afrika

Marmoucha
  • 7+
  • theater
  • muziek
Theater Kikker, Grote Zaal
Start 13:30, Eind 14:30

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

 

Ga mee op deze muzikale rondreis door Noord-Afrika.

Karavanen waren groepen handelsreizigers die vanaf de 10e eeuw door Noord-Afrika trokken. Ze waren op weg naar het oosten, naar landen als Arabië, Perzië en het oude China. Eeuwenlang namen deze groepen kennis en producten met zich mee en verspreidden deze over de regio. Dit zorgde voor veel kruisbestuivingen tussen culturen. Ook heeft het een grote bijdrage geleverd aan de Noord-Afrikaanse muziek, literatuur en vertelkunst.

De Muziekkaravaan van Noord-Afrika volgt het spoor van de oude karavanen en neemt je mee naar Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte, waar je kennis maakt met de unieke eeuwenoude geschiedenis en de muzikale tradities van deze landen. Wist je bijvoorbeeld dat er alleen al in Marokko wel vijftien verschillende muziekstijlen zijn? Sluit gezellig aan bij de Muziekkaravaan en maak kennis met de rijkdom van culturen.

over de makers

Karim El Guennouni is acteur en cabaretier. Kort na zijn toneelopleiding ging hij aan de slag bij verschillende gezelschappen. Hij debuteerde op TV in het jaar 2000. Drie jaar later schreef Karim met collega acteur Mohammed Azaay en regisseur Leopold Witte het toneelstuk De Varkensfabriek. Dit was de start van zijn eigen productiekern.

Kasba is een muziekgroep die verschillende stijlen Noord-Afrikaanse muziek speelt. De band bouwt bruggen tussen de Noord-Afrikaanse en westerse cultuur, maakt muziek waarbij je niet stil kunt blijven zitten. In hun maatschappelijk geëngageerde teksten zingen de bandleden over liefde, vrijheid van meningsuiting, wederzijds respect, maar ook over armoede en corruptie in de wereld.

Koop jouw ticket
zondag 29 maart

Afgelast: De Muziekkaravaan van Noord-Afrika

Marmoucha
  • 7+
  • theater
  • muziek
Theater Kikker, Grote Zaal
Start 13:30, Eind 14:30

prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Tot 18 jaar€ 7,50
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!

prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Tot 18 jaar€ 7,50
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play