14 juni t/m 30 juni 2024

donderdag 12 augustus 2021

Muziekprogramma Tweetakt 2021 compleet

Van soulvolle stemmen tot experimentele elektronica en van vintage Riffijnse cassette samples tot Nederlandse indiepop. Kom naar Fort Ruigenhoek, ga zitten en geniet! (Al moeten we toegeven dat bij sommige optredens stilzitten eigenlijk onmogelijk is…)

Bijna alle muziekoptredens zijn gratis te bezoeken. Maar let op: vanwege de beperkte capaciteit is reserveren via de website wel verplicht.

Akil Ismailia met Abdul Ziani
Akil Lamdahhi groeide op in een muzikale familie en richtte diverse muziekensembles op, waaronder Orchestre Ismalia en Lamchael. Hij kwam in 1970 als Marokkaanse gastarbeider naar Nederland en zette hier zijn muziekcarrière voort.

Amy Root
Het allereerste optreden van Amy Root was op Tweetakt in 2018. Sindsdien stond de band o.a. in de line-up van Best Kept Secret, Lowlands, ESNS, ADE en Down The Rabbit Hole. De klassiek geschoolde muzikanten verkennen alle hoeken van de elektronische muziek in hun composities vol dansbare beats en fantasierijke melodieën.

Boka de Banjul
Passie, vakmanschap en liefde voor muziek. Iedereen die Boka de Banjul live ziet optreden wordt voelt een aanstekelijke golf van positieve energie. Laat je overrompelen door hun ritmes, melodieën en krachtige performance.

Brass Rave Unit
Van de metro van New York tot Glastonbury, tot zweterige afterparty’s in de spelonkachtige clubs van Amsterdam, het in Amsterdam geboren en getogen trio Brass Rave Unit speelt een mix van dansbare ritmes en covers waarbij het lastig zal zijn om stil te blijven zitten.

COLLIGNON
Een leven lang onderweg heeft Jori Collignon (lid van o.a. SKIP&DIE en Nobody Beats The Drum) muzikaal beïnvloed. Als pionier op het gebied van elektronische muziek laat hij elk nummer uitblinken in originaliteit en vitaliteit, omdat hij op creatieve wijze motieven en stijlen op nieuwe en interessante manieren combineert.

Cowboy op de Fiets
Een muziekshow om bij te dansen, mee te blèren en weg te dromen voor kinderen én ouders.

DANDANA
Geïnspireerd door West-Afrikaanse psychedelische mandingue-pioniers Guelewar, Ifang Bondi & Touré Kunda tot de synth-gedreven vibes van bands als Air & Tame Impala. Ga mee op reis door een nieuw universum.

David Numwami
Deze alleskunner tovert een glimlach op het gezicht van zijn toeschouwers. David Numwami combineert verschillende genres met elkaar en voegt telkens wat magie toe aan zijn muziek, waardoor je je na een luisterbeurt in hogere sferen bevindt. Ga zitten en geniet!

Dax
Haar muziek laat zich omschrijven als lo-fi indiefolk. Het zijn kinderliedjes met veel fluisterzang en breekbare gitaartokkels die zich vertalen naar sinistere fabels die de eigen verbeeldingswereld van de artiest reflecteren.

Djurre de Haan
‘Monsters en Freaks’ is het Nederlandstalige debuutalbum van Djurre de Haan, dat op 17 september zal verschijnen. De plaat staat vol met ‘indiepop voor beginners’, muziek voor kinderen én hun ouders.

Een Kasper
Intens, ongepolijst en een tikkie eigenwijs: Een Kasper neemt je mee in zijn wereld van realiteiten en gedachten, van mooi tot lelijk en recht voor zijn raap.

Ensemble Triptyque
Drie zeer getalenteerde jonge musici. Zussen Merle en Sarah vormen sinds kort samen met Fama Koning Ensemble Triptyque!

Gita Buhari
Haar soulvolle stem staat centraal in een schouwspel van dromerige gitaarpartijen en hypnotiserende electronica. Synths, 808’s en een eigen kijk op minimalisme nemen je mee in haar wereld van ritmische melancholie. Ready to drift away?

Honingbeer
Dromerige klankschetsen nemen je mee in de herontdekking van de viool. Eerlijk en van een zoete melancholie, geïnspireerd door wat het diepst raakt en een intieme ode aan de natuur.

Ido
Innovatief hiphop artiest Ido Hoogendoorn droomt ervan om de absolute hiphop top naar Nederland te brengen en een pionier te worden in de volgende generatie rap.

Johan Wiersma
Op zesjarige leeftijd koos Johan Wiersma voor een accordeon met pianotoetsen. In 2014 schakelde hij over op knopaccordeon en begon zijn studie bij Rik Cornelissen, eerst aan de Academie Muzikaal Talent en vervolgens aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Hij volgde masterclasses bij accordeonduo TOEAC, Rasmus Kjøller en Claudio Jacomucci.

Kind aan Zee
Kind aan Zee maakt liedjes waarin praatzang wordt begeleid door rustig tokkelende gitaren en zachte strijkers. De Nederlandstalige teksten zijn verhalend en zitten vol klankherhaling, waardoor je er als vanzelf door meegezogen wordt.

Kourosh
De Amsterdamse Kourosh produceert een mystieke sound waar indie, hip hop en r&b doordrenkt in een dromerige en melancholische sfeer de boventoon voeren. Naast Engels zingt en rapt hij af en toe in Farsi.

Kriekenleemte
Muziek voor antihelden, bruggenbouwers en hobby-filosofen. In de traditie van Elliott Smith, Sufjan Stevens en EELS, maakt Kriekenleemte liedjes gedreven door akoestische gitaar en omlijst met vrij ingevulde ambient en arrangementen.

Kruloh
De snelste vrouwelijke rapper van de Benelux!

Le Motat
Nederlandse Weirdo Pop over seks, over liefde, en over mensen die hun KOP in ’t IJS moeten steken. Le Motat’s optredens zijn rauw, onverwacht en absurd, maar laten je net zo goed één van z’n catchy indie-popsongs meezingen.

LUCAS
Muziek over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert LUCAS een utopia van sociale inclusiviteit te creëren.

Maarten Vos & Nils Davidse
Cellist Maarten Vos en pianist Nils Davidse werden goede vrienden nadat ze elkaars gedeelde liefde voor modulaire synthesizers en hedendaagse elektronische muziek ontdekten.

Matthijs van Delft
Toen Matthijs van Delft 7 jaar oud was, kreeg hij zijn eerste gitaarles. In september 2017 werd hij aangenomen op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium, waar hij les volgt bij Fernando Cordas. Zijn middelbare schoolopleiding volgt hij aan het Erasmiaans Gymnasium, waar hij na de zomervakantie naar klas 6 gaat.

Mazey Haze
Dromerige indiepop die doet denken aan Beach Fossils, Alvvays, Tame Impala en Men I Trust. Reflectief, inzichtelijk, vaak weemoedig en altijd onbeschaamd eerlijk – de liedjes komen diep van binnenuit en geven een authentieke uitdrukking weer, met alleen de nederige hoop dat de luisteraar zich minder alleen en meer verbonden voelt.

Nonchelange
Nonchelange AKA Maarten Hutman is producer en rapper/zanger van Nederlandse indiepop. Verwacht een voltallige band – en een show vol verwarring waar ook je lachspieren op de proef worden gesteld.

Oorspel
In Oorspel ben je als bezoeker ook meteen een mede-uitvoerder van het concert. Niet door zelf een instrument te bespelen, te switchen van kanaal op een koptelefoon of via een smartphone, maar eenvoudigweg door het geluid van de voorstelling in de concertzaal geheel, gedeeltelijk of juist niet te dempen door je vingers in je oren te steken.

Orchestre Ismailia
De oudste Marokkaanse band van Nederland: Orchestre Ismailia. De band werd in 1974 opgericht door Akil Lamdahhi, die zich liet inspireren door de sound van Nass El Ghiwane en Lamchaheb.

Robin Kester
Met haar hypnotiserende stemgeluid en voorliefde voor open gitaarstemmingen, elektronica en vintage synths, maakt Robin Kester muziek die tegelijkertijd vervoerend en opzwepend is.

Roufaida
Geïnspireerd door artiesten als Björk, Fairuz en Aldous Harding produceert Roufaida ingetogen indie pop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats. Ze zingt kordaat, maar kwetsbaar in het Engels, Arabisch en Riffijns.

Shana
De Amsterdamse multi-instrumentalist, zangeres en componist Shana maakt dansbare en dromerige indie pop met invloeden uit Zuid-Amerikaanse bossa’s, Afrikaanse grooves en jazz.

Shoko Igarashi
Shoko Igarashi is een ervaren tenorsaxofoniste, een veelzijdige fluitiste en speelt vloeiend alt- en sopraansaxofoon. Als arrangeur en componist heeft ze al haar sporen verdiend. Sinds 2018 heeft ze een reeks goed gemaakte, kleurrijke elektronische liedjes geschreven en samengesteld

Signe DØ
Gelegen tussen experimentele elektronica en traditionele songwriting, heeft Signe DØ het afgelopen jaar het Noorse publiek betoverd met haar melancholische sound. Nu is het onze beurt!

Steije Maurer
Al op erg jonge leeftijd toonde Steije Maurer een grote interesse voor muziek. Toen hij 5 jaar oud was begon hij djembé en marimba lessen te nemen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in een speciaal educatieprogramma voor jonge kinderen: muziek leren op het gehoor.

Tapedag
In de vroege jaren ’90 van de vorige eeuw klonk in de Amerikaanse Kmart warenhuizen elke maand een andere cassette. Een medewerker besloot de tapes te bewaren en uiteindelijk te digitaliseren en op het internet te zetten. Tapedag’s debuut Plaza Oneindig is direct geïnspireerd door de klank en sfeer van deze cassettes: nummers die je meenemen naar een aangename droom van de zorgeloze jaren ’90.

Hoe al deze toffe muziek klinkt? Check vooral even de Tweetakt 2021 Spotify Playlist.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play