14 juni t/m 30 juni 2024

woensdag 22 juni 2022

Bereikbaarheid Fort Ruigenhoek

Lees hier hoe je naar ons festivalhart op Fort Ruigenhoek kunt komen.

Fort Ruigenhoek ligt midden in het natuurgebied de Ruigenhoekse polder, op de Ruigenhoeksedijk 125 in Groenekan.

Met de fiets

Het fort is zeer goed met de fiets te bereiken. Vanaf de binnenstad van Utrecht duurt de fietstocht naar het fort vijftien tot twintig minuten. Je kunt je fiets gemakkelijk stallen tegenover het fort in de fietsenstalling.

Woon je niet in Utrecht of heb je geen fiets? In ons festivalhart op de Neude vind je deelfietsen van TIER. Zo kom je vanuit het centrum snel op het fort en weer terug.

Met het openbaar vervoer

Vanaf Utrecht Centraal vertrekt er elke tien minuten een bus. Neem bus 3 richting Overvecht en stap uit bij halte Nijldreef. Vanaf hier is het ongeveer 20 minuten lopen naar het fort. Kijk voor de actuele vertrektijden op www.gvu.nl of www.9292ov.nl.

Met de auto

Kom je met de auto, houd er dan rekening mee dat je die niet op de parkeerplaats tegenover het fort kwijt kan. Bij de toegangswegen naar het fort staat er op zaterdag en zondag een verkeersregelaar die u naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats zal verwijzen. Parkeren in de berm is niet toegestaan. Op zaterdag en zondag is een deel van de Kanonsdijk en de Ruigenhoeksedijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er zijn drie verkeersmogelijkheden voor gemotoriseerd vervoer, namelijk:

  • Parkeerplaats Gagelbos
    Adres: Sint Anthoniedijk 107, 3566 ME Utrecht
  • Sint Anthoniedijk
    Adres: 101-103, 3566 ME Utrecht
  • Parkeerplaats Blauwkapel
    Adres: Kon. Wilhelminaweg 517, 3737 BG Groenekan

Let op: de parkeermogelijkheden bij Fort Ruigenhoek zijn zeer beperkt en vanaf de parkeerplaats is het nog ongeveer 15 minuten lopen naar het Fort.

Het is niet toegestaan om te parkeren bij de Forelvijver op De Ruigenhoek en de fietsenstalling tegenover het fort.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play