14 juni t/m 30 juni 2024

donderdag 09 september 2021

De theatersommelier

Welk festivaldrankje sluit perfect aan op je voorstelling? In dit stuk kom je erachter.

Elk goed restaurant heeft een sommelier, maar op theaterfestivals is het nog geen vaste prik. Wij vonden dat het hoog tijd werd. Onze theatersommelier vertelt je deze editie welk festivaldrankje perfect aansluit op je voorstelling.

Raar 1.5

  Koffie van Brandmeester

Grote mensen zijn vreemde wezens. Ze zeggen nee tegen taart, praten eindeloos over het weer, houden van stofzuigen, denken dat ze alles beter weten en drinken de hele dag door koffie. In de voorstelling Raar 1.5 doen de spelers een poging om deze bijzondere diersoort te doorgronden. Als jij je echt helemaal in het verbazingwekkende gedrag van volwassenen wil verdiepen, kun je als voorbereiding op de voorstelling wat veldwerk doen. Op het festivalterrein bieden we hun favoriete drankje namelijk aan, in verschillende varianten (waaronder espresso, cappuccino en latte macchiato).

De Dingen Die We Niet Zien

?  Een glas water

Tijdens de voorstelling De Dingen Die We Niet Zien maakt Tim Schouten dingen die normaal onzichtbaar zijn, zoals elektriciteit, gebroken harten en de wind, zichtbaar. Cool om te kunnen, maar ook erg moeilijk. Wil je na de voorstelling jouw eigen skills op het gebied trainen, dan komt een glas water goed van pas. Niet écht onzichtbaar, maar wel bijna, dus handig om mee te oefenen. Als het je lukt om het water zichtbaarder te maken, kun je het daarna met echt onzichtbare dingen, zoals hoofdpijn of ongeschreven regels, proberen.

Dashboard

?  Radler 0.0%

De voorstelling Dashboard speelt zich af in een rondrijdend taxibusje. Jij hoeft niet te rijden, dus in principe hoef je niet aan het alcoholvrije bier. In deze interactieve voorstelling over eenzaamheid draait alles echter om het tonen van empathie. Je als voorbereiding een beetje inleven in de buschauffeur kan dus geen kwaad en met deze Radler is dat absoluut geen straf. Bezoekers van Dashboard zeiden over de voorstelling: ‘In het begin leken het allemaal losse lijntjes die nergens heengingen, maar toen kwam het allemaal samen.’ Sluit perfect aan op dit biertje, waarin frisse, bittere en lichtzoete smaken samenkomen.

REVOLT

? Bloesem Power Limonade

Op Tweetakt staan dit jaar meerdere voorstellingen over protest, opstand en activisme. Choreografe Cecilia Moisio, die REVOLT maakte, wil met haar voorstelling jongeren een hart onder de riem steken en aangeven hoe belangrijk het is om te blijven denken voor jezelf, je stem te laten klinken. ‘Ik wil het activisme in de jonge kijker aanwakkeren’, zegt Cecilia, ‘om een groter verschil te maken in de maatschappij.’ Het zou zonde zijn als het aangewakkerde activisme na afloop van het festival weer uitdooft. Daarom raden we je de Bloesem Power Limonade van de Roze Bunker aan: deze krachtige limonade zorgt ervoor dat het vuurtje nog even blijft branden. 

Andere koek

?  Perencider

Het ANDERE KOEK Boek is verzameling van verhalen en recepten uit alle hoeken van de wereld. Kinderen die uit hun geboorteland zijn gevlucht vertellen in het boek over hun lievelingsgerechten. In de workshop op Tweetakt ga je zelf met een van de recepten aan de slag. Je maakt je eigen mutakikoekjes, gevuld met nootjes, die je daarna ook zelf op mag eten. Het ideale drankje bij deze workshop is onze fruitige, alcoholvrije perencider, zodat je naast suiker ook die broodnodige dagelijkse vitamines binnenkrijgt.

Shake Shake Shake

?  Wilde Fizz Mocktail

Shake Shake Shake is een opzwepend concert waarin je wordt uitgenodigd om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Heb jij de voorstelling afgelopen week gezien en wil je in die uitgelaten stemming blijven, dan is het een goed idee om onze Wilde Fizz Mocktail te proberen. We maken hem met wilde-ijsthee-limonade van de Roze Bunker en bruiswater, waardoor je weer even in diezelfde wilde, levendige en bruisende bui bent als toen. Heb jij Shake Shake Shake gemist, dan is deze cocktail alsnog een aanrader. Dan heb je namelijk alvast een extra energievoorraadje wanneer Brass Rave Unit op zondag 19 september ons muziekpodium afsluit.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play