14 juni t/m 30 juni 2024

woensdag 26 mei 2021

4X Jef Van gestel

De Vlaamse theatermaker Jef Van gestel maakt de ene prachtige voorstelling na de andere. Dit jaar zijn vier van zijn voorstellingen te zien op Tweetakt.

© Clara Hermans

Iedereen één

Soms is het niet makkelijk om gewoon jezelf te zijn. In Iedereen één spelen de performers elkaar en hun idolen. Ze experimenteren met kleding en poses, observeren elkaar nauwkeurig en transformeren in elkaar, in verschillende versies van zichzelf, in verzonnen en in bekende figuren. Kun je verdwijnen in iemand anders door te bewegen, lachen, eten, schelden, dansen als de ander doet? Samen met Harm van Geel en de studenten van de HKU probeert Jef Van gestel daar in Iedereen één achter te komen.

Meer informatie over Iedereen één

Rita

Deze voorstelling over Rita, een alleenstaande vrouw op leeftijd met een groot gevoel voor drama, was de favoriet van het Tweetaktteam in 2019. Dit jaar is Rita opnieuw op Tweetakt te zien! Rita heeft zo haar rituelen: schoteltje hier, appeltje daar, mesje zus en hapje zo. Maar als haar meubels een eigen leven beginnen te leiden, wordt alles grondig verstoord. Langzamerhand ontdekt Rita het stoute, balorige kind in zichzelf. Wanneer deze bejaarde Alice in Wonderland merkt dat haar huiskamer op een podium staat en er echt publiek zit, gaat het dak eraf.

Meer informatie over Rita

OOO

O O O is een voorstelling bomvol emoties. Op een rond platform gaan vier spelers op zoek naar wat ze voelen, maar niet altijd even goed in woorden kunnen uitdrukken. In verschillende korte acts brengen ze een ode aan onze innerlijke wereld. Ze maken visuele gedichten die recht naar je hart gaan, die ontroeren en tegelijk doen lachen.

Meer informatie over O O O

Kadrage

In Kadrage staat een indrukwekkende constructie centraal. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. 

Meer informatie over Kadrage

Wil je meer weten over Jef Van gestel? De elfjarige Abel interviewde hem over zijn voorstellingen en over de grootste blunders die hij op toneel heeft meegemaakt. 

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play