26 augustus t/m 19 september 2021
Rita - Bronks / Tuning People
© Clara Hermans
Koop jouw ticket
zondag 5 september

RITA

Tuning People / BRONKS
  • 8+
Locatie later bekend
Start 00:00, Eind 00:00

Deze bejaarde Alice in Wonderland was de lieveling van het Tweetaktteam in 2019 (en is nu opnieuw te zien!)

Rita is een alleenstaande vrouw op leeftijd met een groot gevoel voor drama. Met haar liefde voor opera probeert ze de dagelijkse sleur en ouderdom angstvallig te ontvluchten.

Rita heeft zo haar rituelen: schoteltje hier, appeltje daar, mesje zus en hapje zo. Maar als haar meubels een eigen leven beginnen te leiden, wordt alles grondig verstoord. Ze verdwaalt in een waanzinnig labyrint waar fictie en realiteit niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Langzamerhand ontdekt Rita het stoute, balorige kind in zichzelf. Wanneer deze bejaarde Alice in Wonderland merkt dat haar huiskamer op een podium staat en er echt publiek zit, gaat het dak eraf.

Oude mensen zijn echt niet alleen hulpbehoevend, is de boodschap, ze willen en kunnen best wel iets. En Rita laat dat zien, speels, aimabel, bijwijlen vertederend” – Theaterkrant

Geniaal, zoveel woordeloze rebellie. Geniaal ook om De Vlieghe te zien dansen: zoveel gratie en beheerstheid bij iemand die tegelijk alle maniertjes en tics van een bejaarde beheerst.” – Het Nieuwsblad

Over de makers:
Randi De Vlieghe
en Jef Van gestel stonden in 2015 op Festival Tweetakt met het bizarre en succesvolle Voetbal op hoge hakken, waarvoor ze de VSCD Mimeprijs voor ontvingen. Rita, één van de personages uit die voorstelling, krijgt nu een tweede leven in deze nieuwe voorstelling.

Zowel Randi als Jef zijn in vele rollen op Tweetakt te zien geweest. Zo was Randi afgelopen jaar te zien als acteur in INUK en Ola Pola Potloodgat en was hij eerder choreograaf voor o.a. POPCORN (2017) en ZOO doen ze de dingen (2016). Jef was afgelopen jaar als dramaturg betrokken bij de voorstelling Synchroon, als regisseur en choreograaf bij Bonte Nacht (2017) en als acteur bij De Liegenaar (2016).

Tuning People is een eigenzinnig Antwerps collectief van vormgever en geluidsontwikkelaar Wannes Deneer, theatermaker en acteur Jef Van gestel en choreografe en danseres Karolien Verlinden. BRONKS is een platform voor kunstenaars om relevante en gedurfde thema’s te vertalen voor een jong publiek.

Koop jouw ticket
zondag 5 september

RITA

Tuning People / BRONKS
  • 8+
Locatie later bekend
Start 00:00, Eind 00:00
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play