14 juni t/m 30 juni 2024

donderdag 15 juni 2023

3x de baas spelen

In drie peutervoorstellingen op Tweetakt staat het thema bazigheid centraal.

In het eerste weekend van Festival Tweetakt wordt er op Fort Ruigenhoek flink de baas gespeeld. Drie theatergezelschappen verwerken het thema bazigheid namelijk in peutervoorstellingen. Soms gaat het over wie er het grootse stuk taart mag, daarna over wie de beste wereldleider is. In alle drie de voorstellingen komen er een hoop grappig geruzie, grote vragen en happy endings voorbij.

Alles wat nog bedacht moet worden (5+)

Rosita Segers en Max Laros vormen samen het gezelschap Non Creators Company. Ze zijn bekende namen in de wereld van Tweetakt. Vorig jaar speelden zij Apenjaren, deze voorstelling is dit jaar weer te zien in Theater Kikker! Voor deze editie maken ze Alles wat nog bedacht moet worden, een voorstelling voor kinderen van 5 jaar en ouder over de baas spelen. In de voorstelling word je uitgedaagd en zul je waarschijnlijk je eigen gedrag of dat van je kinderen herkennen. “Als kind waren we allebei nogal bazig, zelfs tijdens het spelen met vrienden”, zegt Rosita. ‘Daarom hebben ze voor dit thema gekozen.’ Max vult haar aan: “Je ouders bepalen hoe laat je naar bed moet. Wanneer je voor het eerst zelf mag bepalen hoe laat je naar bed gaat, beslis je om de hele nacht op te blijven! Maar al snel merk je dat het eigenlijk helemaal niet fijn is.” Hebben we dan toch een baas nodig?

BullyBully (3+)

BullyBully was vorig jaar te zien op Tweetakt. Vanwege groot succes keert de voorstelling van René Geerlings terug. In BullyBully ontstaat er een strijd tussen Koning Groen en Koning Roze. Allebei willen ze beter zijn; beter boeren laten, beter dansen, en een betere kroon. Een grote-mensen-conflict dat zelfs een peuter kan begrijpen. Bullybully is een vrolijke peutermusical à la West Side Story over vriendschap en over het onbekende met veel liedjes, grapjes en fysiek spel.

MIJNMIJNMIJN (5+)

Eileen Graham en Katelijne Beukema vormen samen het gezelschap coupdeboule. Eerder speelden ze op Tweetakt met bijvoorbeeld de voorstelling WERELDPIES. coupdeboule zal dit jaar op het Fort Ruigenhoek, MIJNMIJNMIJN spelen, een voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Het is de ideale voorstelling voor iedereen die niet van delen houdt. coupdeboule verkent het spel van bezit en het creëren van ruimte voor anderen. Ik heb al MIJN kaartje voor MIJN stoel. Maar ik kan toch niet alle stoelen bezet houden. Ga je mee?

In alle drie de voorstellingen word je op een ludieke manier aan het denken gezet over grote thema’s. De voorstellingen spelen dit weekend, op zaterdag 17 juni en op zondag 18 juni. Op zondag is het zelfs vaderdag. Draaien we de rollen om en ben jij een keertje de baas? In het programmaoverzicht vind je alle informatie en tijden.

De voorstellingen maken deel uit van twee festivalpakketten. Voor een klein bedrag krijg je kaartjes voor twee voorstellingen, toegang tot Fort Ruigenhoek én een drankje of aardappeltwister. Op zaterdag 17 juni zitten BullyBully & Alles wat nog bedacht moet worden in het pakket. Op 18 juni zie je  MijnMijnMijn en Alles wat nog bedacht moet worden, met een speciale verrassing voor alle vaders…

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play