14 juni t/m 30 juni 2024
nl en

Missie

Kunst verbindt

Festival Tweetakt wil een zo breed mogelijk publiek van alle leeftijden in contact brengen met hoogkwalitatieve en eigentijdse jeugdkunst, vanuit de overtuiging dat kunst mensen kan verbinden met elkaar en met de multiculturele maatschappij van nu. Daarnaast is Festival Tweetakt ervan overtuigd dat kunst kan bijdragen aan de identiteitsvorming van jonge mensen en dat ze via kunst tot een actieve deelname aan deze maatschappij kunnen worden uitgedaagd.

Uitgangspunt bij de programmering is dat kunstwerken voortkomen uit de wens van de kunstenaars om met zoveel mogelijk anderen, niemand uitgesloten, te delen wat hen bezielt en wat ze op geen betere manier kunnen uitdrukken dan in de vorm die ze eraan geven. De grootste hindernis in het verbinden van kunst met een divers, breed publiek is het idee dat veel mensen ten onrechte hebben: dat kunst niet voor hen bedoeld zou zijn. Festival Tweetakt ziet het als haar taak dit misverstand weg te nemen. Elk jaar opnieuw blijken de meest uiteenlopende publieksgroepen zich door kunst aangesproken te voelen, als ze eenmaal de proef op de som durven te nemen.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play