26 augustus t/m 19 september 2021
Potdekselorgel - Karel van der Eijk
Potdekselorgel - Karel van der Eijk

Karel van der Eijk

Het fantastische bespeelbare knutsel-instrument Potdekselorgel van Karel van der Eijk was het afgelopen festival een publieksfavoriet. Via orgeltoetsen kon de bezoeker een verzameling glazen potjes met metalen deksels bespelen, die allemaal een andere klank hadden. De luchtblazers die rondom het orgel in de ruimte stonden, lieten een enorm fluitconcert horen via een spectaculair buizensysteem van aan elkaar geplakte vuilniszakken.

 

Van der Eijk (1961) is in 1992 aan de kunstacademie in Arnhem afgestudeerd. Hij vervaardigt geluidsculpturen en installaties waarin hij de relatie tussen object, klank en mechanica op een vrolijk makende manier inzichtelijk maakt. Soms zijn het autonome installaties, bijvoorbeeld met monumentale luchtzakken die zichzelf opblazen en klanken produceren als ze weer in elkaar krimpen. Soms zijn het bespeelbare instrumenten. Voor Fort Ruigenhoek maakt Van der Eijk nu een nieuw werk.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play