26 augustus t/m 19 september 2021
A conversation is a risk to lose your own opinion - Feiko Beckers
A conversation is a risk to lose your own opinion - Feiko Beckers

Feiko Beckers

De gebeurtenissen in de gefilmde performances van Feiko Beckers zijn op een absurdistische manier onspectaculair. Springt de kunstenaar door een zelf vervaardigd object met een glazen ruit, dan toont hij in de film niet de sprong maar het opruimen van alle glasscherven na afloop. Ensceneert hij een slapstick-ongeluk door een plant op de rand te zetten op een plank boven zijn hoofd, met daarbij een kat die de plant omver zou moeten stoten, dan zien we Beckers vruchteloos wachten op het vallen van de plant. De kat toont geen interesse.

In zijn video Maintenant praten twee performers over een scène uit een Laurel en Hardy-film waarin niets gebeurt, terwijl ze met wonderlijke, kleurrijke objecten in hun handen alleen maar stilstaan. De objecten vormen weer een ruimtelijk decor waarin de film wordt vertoond, en blijken als puzzelstukken in elkaar te passen. Zo combineert Becker ruimtelijke installaties, vormgeving, performance en film. Het resultaat is even doordacht en conceptueel als verrassend eenvoudig. Beckers studeerde aan de Groningse Minerva Academie en aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij woont en werkt in Brussel.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play