14 juni t/m 30 juni 2024
© Çharlotte van den Arend

Festival Tweetakt: een uitje voor het hele gezin

Vrolijke voorstellingen, een zweefmolen, een poffertjeskraam en een zonnig terras onder de bomen: een dagje Tweetakt is het ideale uitje voor het hele gezin.

Van 16 juni t/m 2 juli strijkt Tweetakt, een festival voor het hele gezin, weer neer in Utrecht, met theater, muziek, kunst, spelletjes en workshops voor alle leeftijden. Elk programmaonderdeel van Festival Tweetakt is een belevenis, voor jong en oud. En daar heb je helemaal geen voorkennis of kunstervaring voor nodig. In verschillende theaters in Utrecht zie je vrolijke en spannende dans- en theatervoorstellingen. Van romantische sprookjes tot peutermusicals en rapopera’s: er zit voor iedereen wel wat tussen in het uitgebreide programma.

Festivalharten van Tweetakt
In onze festivalharten geniet je met je kinderen van kunst, theater, muziek en horeca in de buitenlucht. Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek kun je beeldende kunst bekijken. De werken staan tentoongesteld in de historische bunkers en daarbuiten, tussen de bomen. Op Tweetakt zie je vooral grote, interactieve installaties waar je omheen kunt lopen en die je aan mag raken. Tijdens eerdere edities van het festival kon je bijvoorbeeld een potdekselorgel bespelen, met olifant-sculpturen knuffelen (en er op springen!) of naar jezelf kijken door de ogen van een ander. Op het fort kun je daarnaast genieten van intieme voorstellingen, een terras, spelletjes en workshops. In ons festivalhart op de Neude vind je buitenvoorstellingen, familieconcerten, een terras en zweefmolen.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play