14 juni t/m 30 juni 2024

Nieuw werk - Tim Wunderink

Het werk Grrr van Tim Wunderink doet denken aan een jachttrofee. Maar het dier dat Tim heeft buitgemaakt is geen wild everzwijn of hert, maar iets veel gevaarlijkers: een opblaaskrokodil! Tim is misschien wel de enige kunstenaar ter wereld die kan doeken kan beschilderen met opblaasbare boten en dieren. Door stukjes van het rubber over een doek te spannen, maakt hij werken die je doen denken aan abstracte schilderijen. Naast de ‘schilderijen’ maakt hij ook installaties waarin hij gevonden voorwerpen met elkaar combineert tot iets nieuws.

Voor Tweetakt gaat Tim meerdere sculpturen maken die een relatie aangaan met de omgeving. We verklappen je nog niet alles, maar wel dat hij zich zal laten inspireren door de kleding van Samurai’s en Geisha’s. Twee dingen die Tim eindeloos fascinerend vindt, komen in dat onderwerp namelijk samen: de Japanse cultuur en bijzondere materialen die weinig worden gebruikt door kunstenaars.

Tim Wunderink kijkt als een schilder naar materialen die wij eerder zouden verwachten op een camping of bouwterrein. Ieder werk lijkt vanuit een toevallige, en soms komische, observatie te zijn ontstaan. Het idee, de vorm en de positie van Tims objecten zijn echter steeds opnieuw zorgvuldig bedacht en uitgevoerd.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play