14 juni t/m 30 juni 2024

Bank en Halfsteens Verband door Rudie van den Berg

Als je hoort dat we op Tweetakt 2022 een tuinbankje en een paar stoeptegels tentoonstellen, vraag je je misschien af wie er verantwoordelijk is voor ons kunstprogramma. Als ik een bankje en een paar stoeptegels wil zien, denk je misschien, kan ik ook gewoon een klein blokje omlopen.

Toch willen we je graag beleefd vragen om niet te snel een conclusie klaar te hebben. Want gewone dingen, zoals bankjes en stoeptegels, zijn in het werk van Rudie van den Berg nooit écht gewoon. Sterker nog, vaak zijn ze zelfs erg vreemd. Want heb je weleens een tuinbankje gezien waar je met geen mogelijkheid op kunt zitten? Of stoeltegels die niet op de grond liggen, maar rechtop staan en je aan lijken te staren? Een ding kunnen we je beloven: nadat je deze kunstwerken hebt gezien, sta je een stuk minder onverschillig tegenover dingen die je eerder doodnormaal vond.

Rudie van den Berg zet in haar werk voorwerpen centraal die een duidelijke functie hebben. Ze vervormt die voorwerpen, waardoor hun functie verandert of helemaal wegvalt. Zo wil Rudie de kijker uitdagen om op een nieuwe manier naar het object te kijken.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play