26 augustus t/m 19 september 2021
Trippy Isolator / Dances with wolves - Rop van Mierlo / Young Marco
Trippy Isolator / Dances with wolves - Rop van Mierlo / Young Marco

Rop van Mierlo

Kunstenaar Rop van Mierlo houdt zich bezig met verschillende media, maar start zijn proces bijna altijd met tekenen of schilderen. Controle of de afwezigheid daarvan, is een terugkerend motief in zijn werk. In 2011 won hij de Dutch Design Award voor zijn zelf uitgegeven boek Wild Animals. Een boek waarin hij probeert dieren niet te vangen tijdens het schilderen. Zijn boeken worden wereldwijd verkocht, van het MoMa in New York tot de Paul Smith stores in Londen.

 

Tijdens Tweetakt toont Van Mierlo ander werk; een animatieproject, dat qua techniek raakvlakken heeft met de dierschilderingen uit Wild Animals, maar visueel abstracter bewegend beeld oplevert. Voor een later project waarin hij deze techniek toepast, ontving hij de Vimeo Best of the Year 2018 Award in New York. Dit project Trippy Isolator/Dances with Wolves is een muziekvideo voor de Amsterdamse DJ en producer Young Marco. Van Mierlo studeerde in 2008 cum laude af aan Design Academy Eindhoven en werkte samen met modemerken Hermès en Marni, en het Stedelijk Museum. Hij werkt en leeft in Amsterdam.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play