14 juni t/m 30 juni 2024
nl en
Trippy Isolator / Dances with wolves - Rop van Mierlo / Young Marco
Dances with wolves - Rop van Mierlo / Young Marco

Rop van Mierlo

Controle – of de afwezigheid daarvan – is een terugkerend motief in het werk van kunstenaar Rop van Mierlo. Op Tweetakt vertoont hij een animatieproject dat nog bijna niemand heeft gezien. Qua techniek heeft het raakvlakken met de dierschilderingen uit zijn zelf uitgegeven boek Wild Animals, maar visueel levert het een veel abstracter bewegend beeld op. Hij experimenteerde voor dit project met de mate waarin de verf door het papier heen drukt wanneer je een leeg vel op de natte schildering legt. Door dit honderden keren te herhalen en schilderingen te maken in drie categorieën, stillevens, landschappen en portretten, zijn drie video’s ontstaan die nu op Fort Ruigenhoek worden vertoond. Als onderdeel van het project laat Van Mierlo ook van alle drie de werken de making-of zien.

Primeur! De video’s zijn altijd zonder geluid vertoond, maar nu worden ze voor het eerst voorzien van een geluidslaag gemaakt door Jameszoo. Hiermee wordt het project, dat nooit echt af voelde, nu echt afgerond.

 

Rop van Mierlo studeerde in 2008 cum laude af aan Design Academy Eindhoven. In 2011 won hij de Dutch Design Award voor zijn boek Wild Animals. Een boek waarin hij probeert dieren niet te vangen tijdens het schilderen. Zijn boeken worden wereldwijd verkocht, van het MoMa in New York tot Palais de Tokyo in Parijs.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play