14 juni t/m 30 juni 2024
Tweetakt Theaters
© Jelmer de Haas

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen! Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.

Wat kun je verwachten op Tweetakt?
Op Tweetakt zie je het meest opwindende van wat er momenteel gebeurt op het gebied van eigentijdse (podium)kunst voor jonge mensen. Je ziet bijvoorbeeld nieuwe producties of succesnummers op herhaling van bekende gezelschappen, zoals Theater Artemis. Vaste prik in het theaterprogramma is een voorstelling van studenten van de HKU. Dé kans op het nieuwe talent waar iedereen straks over praat nu al te zien schitteren! Dit geldt ook voor ons muziekprogramma. Voor de optredens in de Podiumkas nodigen we veelbelovende acts uit. Een springplank naar succes! Tijdens vorige edities van het festival waren bijvoorbeeld Ronnie Flex, Thijs Boontjes en Snelle daar te zien. Maar ook bekende namen als Roxeanne Hazes, Roosbeef en Tim Knol deden Tweetakt aan.

Daarnaast maken via ons educatieprogramma jaarlijks 7000 kinderen en jongeren kennis met kunst en theater. Tweetakt biedt hen daarbij verschillende tools om een eigen kijk op kunst en cultuur te ontwikkelen.

Tweetakt is voor iedereen
Elk programmaonderdeel is een belevenis! En daar heb je geen voorkennis of kunstervaring voor nodig. Zo is echt iedereen is welkom op Tweetakt. Spreek je nog niet zo vloeiend Nederlands of kom je met anderstalige vrienden naar Tweetakt? Bekijk ons Language No Problem- programma. Wil je meer weten en ervaren? Kom dan naar onze verdiepende nagesprekken en workshops.

De Tweetaktlocaties
Festival Tweetakt 2024 vindt plaats van 14 juni t/m 30 juni 2024 in Utrecht. We zijn te vinden op de Neude, in de Utrechtse theaters en op Fort Ruigenhoek. Zien we je daar?

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play