14 juni t/m 30 juni 2024

maandag 18 juli 2022

Voorstelling gemist?

Deze Tweetaktvoorstellingen zijn de komende tijd ook nog op andere locaties te zien.

BullyBully – Maas Theater & Dans

Deze peutermusical over twee wereldleiders die na een hoop geruzie aan elkaar winnen was op Tweetakt al snel uitverkocht. Kon jij geen kaartje meer krijgen? Op 2 april 2023 speelt de voorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht.

>> bestel hier je kaartje

De meisje – MartHa!tentief

Actrice en theatermaker Ayla Çekin Satijn bezocht De meisje op Tweetakt, en realiseerde zich dat je alle verschillende delen van je identiteit kunt omarmen.

“Zelf ben ik net als Jaouad ook eerst op zoek geweest naar mijn identiteit als queer vrouw, waardoor ik nu pas ruimte heb gekregen om te kijken naar mijn afkomst. En weet ik nu dat deze wél naast elkaar kunnen bestaan. Jaouad laat dat zien, door trots te dansen op hakken en in een jurk gemaakt van gebedskleden, een versmelting van hoekige vogue en sierlijke handgebaren.”

Op 14 september is de voorstelling weer in Utrecht te zien in de Stadsschouwburg,

>> bestel hier je kaartje
>> lees de column van Ayla

Lucky Luuk – Meneer Monster

Deze western vol verrassingen, liedjes en schietpartijen was op Tweetakt razendsnel uitverkocht. Gelukkig is de voorstelling over drie jongens met een grote liefde voor cowboys én een grote verbeelding nog de hele zomer te zien in het Amsterdamse bostheater.

>> bestel hier je kaartje

David & Goliath en De Dingen Die We Niet Zien – Dear T,

Dear T, het gezelschap van de Utrechtse theatermaker Tim Schouten, stond dit jaar met vijf voorstellingen op Tweetakt. Één van die voorstellingen, David & Goliath, speelt ook op de Parade. Ook de voorstelling die hij vorig jaar voor Tweetakt maakte, De Dingen Die We Niet Zien, is dit jaar te zien op de Parade.

>> bestel hier je kaartje

Hold your horses – De Dansers

Hold Your Horses, een dansconcert over ons verlangen naar houvast, was zowel op Oerol als op Tweetakt één van de publieksfavorieten. Gaat dat op de Parade weer zo zijn? In juli zie je de voorstelling op de Parade in Utrecht, in augustus op de Parade in Amsterdam.

>> bestel hier je kaartje

Apenjaren – Non Creators Company

De jonge theatermakers Max Laros en Rosita Segers maakten dit jaar in co-productie met Tweetakt een voorstelling waarin ze teruggaan naar hun puberjaren: naar de angst voor zweetplekken en spannende eerste keren. De voorstelling is vanaf het najaar nog o.a. te zien in Leiden.

>> bestel hier je kaartje
>> lees het interview met de makers Max en Rosita

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play