14 juni t/m 30 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

Tweetakt Tipt

Een uitnodiging om op zoek te gaan naar een hernieuwd gevoel van vrijheid, een absurdistische 'ik heb hier geen zin in' show of bruisend circustheater. Welke Festival Tweetakt voorstelling bezoek jij komende weken? Mocht je nog geen keuze hebben gemaakt, hier zijn de tips:

wasco!, lisbeth gruwez & maarten van cauwenberghe
Bekijk het hele programma

FRAMED

hetpaleis/Karolien Verlinden
Datum: 29 juni, 19:30u
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht

Ons uiterlijk is belangrijker dan ooit waardoor jongeren vaker te maken hebben met racisme, fat shaming, seksisme en pestgedrag. FRAMED wil met acht performers onze  blik hierop bevrijden. Ze delen kwetsbare details over de geschiedenis van hun lichaam. Ze tonen hoe uiterlijke kenmerken maar een fractie vertellen over wie iemand écht is. Hun woorden en bewegingen laten een zoektocht naar zelfaanvaarding en trots zien. Dit alles op de live muziek van een exclusief muzikantenduo.

Bekijk meer >>


—————-

WASCO!

hetpaleis & Voetvolk/Lisbeth Gruwez
Datum: 30 juni, 16u
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht

In deze explosieve live action painting voorstelling verkennen 10 kinderen het raakvlak tussen schilderen en dans. Wanneer jazz door de speakers klinkt, komt de groep in beweging. Lijnen verschijnen en kleursporen ontstaan. Geleidelijk eigenen de kinderen zich de ruimte toe, die ze transformeren tot een driedimensionaal schilderij.

Bekijk meer >>

—————-

 

KORROL

Grensgeval (4+)
Datum: 29 juni, 13u en 16u
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht – blauwe zaal

In deze nieuwe circusvoorstelling creëert Jonas, een acrobatische architect, met beton een wereld van torens en steden. Maar telkens blijft zijn werk onvoltooid. Met loodzware betonnen schoenen en een massieve bal als danspartner brengt hij zijn omgeving tot leven. Het publiek wordt deel van zijn creatie terwijl ze samen de wereld transformeren met reizend en voelbaar geluid.

Bekijk meer >>

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play