Tweetakt organiseert dit jaar een reeks van drie gesprekken met theatermakers. In ieder gesprek staat een recente ontwikkeling in het (jeugd)theater centraal.
In veel jeugdvoorstellingen zie je momenteel vrijheid in de verbeelding van seksuele voorkeur en genderidentiteit. De vraag is hoe vanzelfsprekend dit is, voor de makers en de spelers. Hoe neem je een jong publiek daarin mee? Moet die vrijheid worden bevochten of juist gevierd?
Met Maxime Dreesen (Countersex Education), Mario Barrantes Espinoza (El cantar del playo) en Marieke Dermul en Roman Van Houten (Club Toulouse) en Max Laros (Silent Knight).
>> 23 juni // 21.15 // Theater Kikker // gratis, reserveren verplicht
Wat opvalt bij veel jeugdtheater op Tweetakt is hoe beeldend de voorstellingen zijn. Vormgeving is daarbij meer dan een mooie verpakking: vorm en inhoud vallen samen in een betekenisvol spel met spullen, materialen, vormen en kleuren. Hoe zetten theatermakers deze kwaliteiten in voor een jong publiek? Wat is het belang daarvan? En hoe intensief wordt er samengewerkt met ontwerpers van kostuum, decor en licht?
Met Karolien Verlinden (Fel), Jonas Baeke en Mats Vandroogenbroeck (Bambiraptor) en René Geerlings (Bully Bully).
>> 25 juni // 21.15 // Theater Kikker // gratis, reserveren verplicht
Ook dit jaar staan er op Tweetakt weer bijzondere, vernieuwende voorstellingen met jeugdige spelers. Professionele theatermakers en choreografen die kinderen en/of jongeren als mede-makers of uitvoerenden bij hun voorstellingen betrekken zie je meer in België dan in Nederland. Hoe komt dat? Wat komt er allemaal kijken bij het samenwerken met jonge, onervaren spelers en dansers? En wat vinden die er zelf van?
Met Rutger Esajas (maker) en Doris Wennekers (speler) van Help! I Need Somebody en met Antea van Woensel (medewerker educatie), Ben Herlaar Masina (speler) en Helder Seabra (choreograaf) van Human Instruction Manual.
>> 2 juli // 21.15 // Theater Kikker // gratis, reserveren verplicht
Met jouw bijdrage houden we Tweetakt toegankelijk voor iedereen.