14 juni t/m 30 juni 2024

zaterdag 24 juni 2023

Tweetakt gaat los!

We zitten alweer op de helft!

Al 1,5 week lang luisteren we naar de mooiste muziek op de de Neude, ontdekken we kunst op het fort én laten we ons verrassen door theater. 17 juni gingen we van start. We zetten de hoogtepunten van het eerste weekend voor je op een rijtje.Vrijdag 17 juni blies het 3voor12 programma de tent op de Neude omver. Amina startte de avond, haar eerste optreden in haar home town Utrecht. Amina maakt Nederlandstalige Hip-Hop muziek in een pop-jasje. Ze zong haar liedjes als ‘Gebruiksaanwijzing’ en haar nieuwste single ‘Blind Vertrouwen’. Haar mooie stem klonk over het hele terras en zorgde voor een lach op ieders gezicht. Na Amina volgde Terence Goodmann die met zijn energie zorgde voor een swingend publiek. Voetjes gingen van de vloer, er werd gezongen, geproost en geknuffeld op Terence zijn soulvolle muziek. Duimalot sloot het 3voor12 programma af met een energieke performance. Zijn Hip-Hop muziek zit vol met verwijzingen naar de stad Utrecht. Duimalot danste tussen het publiek, zo fanatiek de temperatuur naar grote hoogte steeg. Hierna werd er tot in de late uurtjes door gedanst op de DJ Jetta, en de silent disco muziek.

Zaterdag 18 juni speelde op het fort MijnMijnMijn voor een volle tent. Het hele publiek werd bestickerd door makers Eileen Graham en Katelijne Beukema, zo werd het publiek hun bezit, zoals ze zelf zeggen van MIJ. De voorstelling laat je nadenken over eigendom en bezit.

Zondag 19 juni was het Vaderdag! Het fort werd druk bezocht door papa’s en hun kids. Er werd er volop ontdekt, gebouwd en gedanst. De knikkerbanen kregen steeds meer vorm door de creativiteit van jongste bezoekers en hun ouders. De kunstwerken werden de hele dag door bewonderd. Ook werd er heerlijk geborreld en gegeten op het fort.

 

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play