14 juni t/m 30 juni 2024

woensdag 24 mei 2023

Jonge makers op Tweetakt

Ontdek hier een aantal jonge talenten je dit jaar op Tweetakt ziet.

Dit jaar is Tweetakt weer terug met een programma vol interessante theatermakers, waaronder jonge talenten die het theaterlandschap op hun eigen manier vernieuwen, zoals: Mario Barrantes Espinoza, Patsy Kroonenberg, Non Creators Company, Zoë Demoustier, Yasmine Yahiatene en coupdeboule. Lees verder en ontdek meer over een aantal van de jonge makers die op het festival staan.

Mario José Barrantes Espinoza
Van lekkere muziek om te luisteren tijdens het strijken naar muziek om queer te vieren: dat is ‘plancha’. Mario baseerde hierop zijn debuutvoorstelling ‘El cantar del playo‘ ookwel ’the singing of the faggot’. De voorstelling gaat over wat het betekent om queer te zijn in Centraal-Amerika, over de zoektocht naar je eigen identiteit, maar ook over de schoonheid van het leven. Door een mix van theater, dans en muziek neem je een kijkje in het leven van Mario.

Voor liefhebbers van:
♥ Muziek
♥ Drama
♥ Telenovelas
♥ Een happy end

Patsy Kroonenberg
(foto door: Lin Woldendorp)
Oprecht en authentiek, in voorstellingen van Patsy Kroonenberg zie je ‘echte’ emoties. Nu vraag je je misschien af hoe dat nou kan? Theater is toch allemaal nep, gespeeld? Het is dan ook erg bijzonder hoe Patsy haar spel toch laat overkomen als iets oprechts. Met haar werk wil ze laten zien dat theater niet alleen leuk is, maar ook belangrijk kan zijn om na te denken over de wereld om ons heen. Dit jaar maakt Patsy in samenwerking met Tweetakt de voorstelling Ons Huis waarin ze voor het eerst zichzelf speelt.

Voor liefhebbers van:
♥ Persoonlijk theater
♥ Poëzie
♥ Bonbons (want die krijg je tijdens de voorstelling!)


Max Laros en Rosita Segers, ookwel Non Creators Company
Een voorstelling maken is voor Max Laros en Rosita Segers altijd een zoektocht. In hun werk gaan ze op zoek naar een manier om mensen bij elkaar te brengen. Hoe ze dat doen? Ze maken een voorstelling over iets gemeenschappelijks tussen mensen, tussen jou en mij. Zo gaat het in de voorstelling Apenjaren bijvoorbeeld over de schaamte die iedereen wel eens heeft ervaren als tiener.
Max en Rosita spelen dit jaar twee voorstellingen op Tweetakt, Alles wat nog bedacht moet worden en Apenjaren. Max is ook nog te zien in zijn solo voorstelling, Silent knight.

Voor liefhebbers van:
♥ Montagetheater
♥ Popcultuur
♥ Glitter make-up


Zoë Demoustier
Zoë Demoustier slaat een brug tussen beweging en actuele thema’s. Ze werkt in haar voorstellingen graag samen met kinderen, jongeren en kwetsbare groepen. Dit zie je terug in de voorstelling What remains waarin jong en oud op samen het podium staan. Verschillende generaties komen hier nader tot elkaar door samen te dansen.
Het werk van Zoë is dit jaar in twee voorstellingen te zien op Tweetakt, Unfolding an Archive en What Remains.

Voor liefhebbers van:
♥ Dans
♥ Mooie beelden
♥ Journalistiek


Yasmine Yahiatene
Yasmine Yahiatene maakt kunst met video, performance en theater, waarin ze persoonlijke verhalen vertelt. Met haar kunst wil ze de haar leefwereld onderzoeken en de relatie daarvan met de omringende wereld begrijpen. Ze denkt ook na over het gebruik van kunst om boodschappen over te brengen. Haar eerste theaterproject, La Fracture, dat ze zelf schreef, regisseerde en waarin ze zelf op de planken staat, combineert haar activisme, haar werk met video en haar bestaan als actrice. Haar solo en eerste theatervoorstelling La Fracture is dit jaar te zien op Tweetakt.

Voor liefhebbers van: 
♥ Multidisciplinaire voorstellingen
♥ Persoonlijke verhalen
♥ Engagement


Coupdeboule
Een liefde voor tekst én voor fysiek spel. Theatermakers Katelijne Beukema en Eileen Graham spelen met woorden en beweging in hun voorstellingen. ‘Coup de boule’ is Frans voor kopstoot. Dat is namelijk hoe Eileen en Katelijne willen dat je hun voorstellingen ervaart: als een tedere kopstoot, die de boel opschudt en je lostrekt van je zienswijzes. Ze hebben samen al voor wat opschudding gezorgd met hun voorstellingen en doen dat dit jaar weer op Tweetakt met de voorstelling MIJNMIJNMIJN.

Voor liefhebbers van:
♥ Taalgrapjes
♥ Fysiek theater
♥ Een beetje chaos
♥ Metaforen

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play