14 juni t/m 30 juni 2024

donderdag 19 augustus 2021

Het heft in eigen handen

Voorstellingen die niet alleen voor kinderen zijn, maar ook dóór kinderen: daarvan hebben we er op Tweetakt een heleboel. 

De vijf onderstaande theatergezelschappen hebben een geheim ontdekt. Namelijk dat als kinderen helpen bij het maken van een voorstelling, dat vaak verrassend, helder en raak theater oplevert. In deze vijf voorstellingen nemen kinderen het heft in eigen handen:

 

We Go Places – fABULEUS

Voor de voorstelling We Go Places werkte choreografe Carli Gellings met een groep van elf Limburgse jongeren. De voorstelling vertrekt vanuit de kracht én de kwetsbaarheid van de jongeren. Ze bewegen als één lichaam, vallen uiteen en versmelten in weer nieuwe combinaties. Niemand lijkt ooit zeker te zijn van zijn plaats in het geheel.

We Go Places speelt op 5 september op Tweetakt.
>> meer informatie en kaartverkoop

 

CHECKOV: Fast & Furious – Superamas

Internationaal theatergezelschap Superamas maakte samen met een groep Utrechtse jongeren een voorstelling aan de hand van Checkovs Oom Vanja. De thematiek van die voorstelling – liefde, succes, spijt en geluk: hoe leef je het leven? – is universeel en vormt een handvat voor de jongeren om hun eigen verhalen te vertellen, via scènes, dans en monologen.

CHECKOV: Fast & Furious speelt op 5 september op Tweetakt.
>> meer informatie en kaartverkoop

 

De Kleine Mens – Dear T,

Tim Schouten mocht aan zeven kinderen twee maanden lang álles vragen wat hij maar wilde. Ze voerden gesprekken over killer clowns, maar Iva, Hanno, Joas, Levi, Sara, Lisa en Maia hielpen hem vooral met nadenken over kinderen, volwassenen en alle verschillen en overeenkomsten tussen deze twee groepen. Tim was namelijk benieuwd of het terecht is dat hij soms weer even kind wil zijn. In zijn voorstelling De Kleine Mens geeft hij antwoord op die vraag, aan de hand van de gesprekken die hij met kinderen voerde.

De Kleine Mens speelt op 29 augustus op Tweetakt.
>> meer informatie en kaartverkoop

 

As long as we are playing – kabinet k/hetpaleis/LOD

In As long as we are playing stelen kinderen stelen de show in de cast én achter de instrumenten. De voorstelling gaat over spelen, en daar weten de kinderen alles van. De kinderen vertederen, maar, zo schrijft de Theaterkrant, ‘kabinet k wil en doet esthetisch en emotioneel meer.’ De voorstelling wordt een onderzoek naar wat spel allemaal kan zijn. Spel is een plek voor plezier en harmonie, maar ook van conflict en macht. Spel blijkt een spiegel van onze mogelijkheden, van onze natuur, van ons samenleven.

As long as we are playing speelt op 4 september op Tweetakt.
>> meer informatie en kaartverkoop

 

Revolt – Maas Theater en Dans

Choreografe Cecilia Moisio is gefascineerd door het protestgedrag van Generatie Z. Daarom ging ze met jongeren tussen de 12 en 25 jaar in gesprek. Ze vroeg naar hun standpunten, drijfveren, idealen en knelpunten. Op basis van de gesprekken maakte ze de dansvoorstelling Revolt, over protest, opstand en peer pressure. ‘Met Revolt wil ik jongeren een hart onder de riem steken en aangeven hoe belangrijk het is om te blijven denken voor jezelf, je stem te laten klinken. Ik wil het activisme in de jonge kijker aanwakkeren om een groter verschil te maken in de maatschappij.’

Revolt speelt op 19 september op Tweetakt.
>> meer informatie en kaartverkoop

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play