14 juni t/m 30 juni 2024
Nieuws
Oproep

donderdag 20 februari 2020

Superamas en Tweetakt zoeken twaalf jongeren!

Festival Tweetakt zoekt enthousiaste jongeren van 18 tot 25 jaar om samen met het collectief Superamas de voorstelling 'CHEKHOV Fast & Furious' (14+) te maken en spelen. Podiumervaring heb je niet nodig, alleen goede zin!

Scènebeeld van de voorstelling 'CHEKOV fast & Furious' door Superamas

Superamas

Superamas is een collectief van zes kunstenaars uit Oostenrijk en Frankrijk, met verschillende achtergronden: beeldende kunst, theater, industrieel design en muziek. Al meer dan twintig jaar touren ze met hun theaterprojecten over de hele wereld. In 2012 waren ze al eens op Festival Tweetakt te zien met You Dream en dit jaar komen ze terug met CHEKHOV Fast & Furious (14+), op zondag 12 april in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht. En als jij tussen de 18 en 25 jaar oud bent en zin hebt om op het podium te staan, kun je samen met Superamas deze voorstelling maken en spelen!

De voorstelling

CHEKHOV Fast & Furious is gebaseerd op Oom Wanja van Anton Tsjechov (1860 – 1904), een toneelstuk over gemiste kansen, gefrustreerde ambities, uitzichtloze liefde en gebrek aan geld. Bij Superamas krijgt deze klassieker echter een geheel eigen vorm en invulling, door de persoonlijke inbreng van twaalf jongeren. Dat kan allerlei vormen hebben: zelfgeschreven monologen, dialogen of groepsscènes, beeldende taferelen, mimografieën, dans, rap of gezongen nummers.

Die jongeren zijn op elke plek waar Superamas CHEKHOV Fast & Furious speelt weer een nieuwe groep, waarmee de voorstelling helemaal opnieuw wordt gemaakt. Na Amiens en Mauberge (beide in Frankrijk), Reykjavik (IJsland) en Wenen (Oostenrijk) is nu Utrecht aan de beurt. Daarom zoeken Tweetakt en de Superamas twaalf jongeren van 18 tot 25 jaar, die zin hebben om twee weken weken lang intensief samen te maken en repeteren, met de grote zaal van de Stadsschouwburg als einddoel. Podiumervaring of een acteeropleiding heb je absoluut niet nodig!

Meedoen!

De repetitieperiode voor CHEKHOV Fast & Furious ziet er als volgt uit:

• vrijdag 30 maart t/m vrijdag 3 april van 19:00 tot 22:00 uur
• zaterdag 4 en zondag 5 april van 10:00 tot 18:00 uur (met lunch)
• maandag 6 april t/m vrijdag 10 april van 19:00 tot 22:00 uur
• zaterdag 11 april van 11:00 tot 22:00 uur (met lunch en avondeten)
• zondag 12 april van 11:00 tot 20:00 uur (met lunch en avondeten)

Wil je meedoen? Schrijf je dan in voor de auditieworkshops door een mailtje te sturen naar educatie@tweetakt.nl!

Meer informatie over de voorstelling vind je in het programma.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play