14 juni t/m 30 juni 2024

woensdag 26 juni 2024

Exclusieve excursie op Fort Ruigenhoek

Om 13:30u start de excursie en om 15:00 een Kinderstruintocht op Fort Ruigenhoek. Een historische locatie net buiten de stad Utrecht waar natuur, theater, dans, muziek en beeldende kunst samenkomen.

In een wandeling van ruim drie kwartier bezoeken we de rustige plekjes op het fort en vertellen honderduit over het fort zelf en de natuur die er nu zijn thuis heeft. Je krijgt van alles te horen over de Hollandse Waterlinie (werelderfgoed!) en de rol die de forten rond Utrecht daarin speelden. De historie van Ruigenhoek komt aan de orde en de militaire functie van bomen en struiken. Nu defensie het fort heeft verlaten, heeft de natuur het overgenomen. Een paar dassenfamilies hebben er hun eigen fort gegraven; de luchtmacht bestaat uit reigers, ooievaars en een enkele ijsvogel, en her en der staan veldjes met het explosieve springzaad! De excursie is vooral geschikt voor volwassenen en gezinnen met wat oudere kinderen. Omdat we over kronkelige zandpaadjes lopen is goed schoeisel wel belangrijk.

15:00 Kinderstruintocht

Bedoeld voor jongere kinderen, onder begeleiding van tenminste één ouder. De kinderen krijgen een natuurbingo-kaart en wat uitleg over de planten en dieren die erop staan. Daarna gaan we een half uurtje rondscharrelen om te kijken of we alles wat op de kaart staat kunnen terugvinden. Wie het eerste zijn of haar kaart vol heeft, heeft gewonnen.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play