14 juni t/m 30 juni 2024

vrijdag 26 mei 2023

Eerste hulp bij keuzestress

Wil jij naar Tweetakt komen, maar weet je nog niet waar je naartoe gaat? Wij stellen het perfecte programma voor je samen.

Maak de quiz via de afbeelding hierboven of klik hier voor een grotere versie. Hieronder lees je meer over jouw ideale Tweetaktpakket.

Resultaten:

Pakket 1: schone schijn
In deze voorstellingen zie je de voorkant én de achterkant.  De stralende ster in de spotlight en de technicus die de lichten bedient. Het perfecte Instagramplaatje en de lelijke realiteit die erachter schuilgaat. Wat de spelers je op een dienblaadje presenteren en wat ze wanhopig aan je blikveld proberen te onttrekken…

lees meer en koop een kaartje

Pakket 2: de lichten uit
In het donker zie je blozende wangen niet, maar felle spotlights des te beter. Dit pakket gaat over het nachtleven en over alles wat mogelijk wordt als de lichten uitgaan. Het donker is in deze voorstellingen een plek waar je meer durft, waar je danst zonder gêne, waar je durft te toe te geven wat je echt wil. Waar je helemaal jezelf kunt zijn.

lees meer en koop een kaartje

Pakket 3: intimiteit
We doen het elke dag en toch blijft het eindeloos complex: omgaan met andere mensen. In dit hartverwarmende zien we hoe mensen naar toenadering blijven zoeken, ondanks alle mislukte pogingen, ondanks alle teleurstellingen en ondanks al het ongemak & onbegrip. Tussen de voorstellingen door is er genoeg tijd om te komen dineren op de Neude!

lees meer en koop een kaartje

Pakket 4: feestelijke opening
Op 17 juni vieren we dat Tweetakt van start gaat, en dat doen we graag samen met jou! Op het programma staan twee bijzondere Nederlandse premières. Tussen de twee voorstellingen door proosten we in ons festivalhart op de Neude samen op het officiële begin van het festival. Daarna is er op de Neude ook een vrolijke openingsact en een groot diner. Na de voorstellingen zijn er in het festivalhart muziekoptredens & Silent Disco tot in de late uurtjes.

lees meer en koop een kaartje

Pakket 5: afscheid nemen
Afscheid nemen bestaat niet, zo zong Marco Borsato ooit. Helaas heeft hij ongelijk. Sterker nog, niemand ontkomt eraan. In ons leven moeten we constant afscheid nemen. Van kleine dingen, zoals een kapot paar sokken of de lentebloesem. En van grote dingen: van ons ouderlijk huis, van mooie herinneringen, van een geliefde. De voorstellingen in dit pakket gaan over verschillende momenten waarop we afscheid nemen.

lees meer en koop een kaartje

Pakket 6: vaders & dochters
Twee jonge vrouwen onderzoeken de relatie met hun vader. Aan de hand van archiefbeelden en videomateriaal proberen ze vat te krijgen op het verleden en te achterhalen wie hun vader nou eigenlijk echt is. Ze reconstrueren hun herinneringen en brengen het verleden tot leven.

lees meer en koop een kaartje

Pakket 7: coming of age
Een pakket over volwassen worden en alle groeipijn, eerste keren, nieuwe ontdekkingen en twijfels die daarbij komen kijken.

lees meer en koop een kaartje

Pakket 8: makers van morgen
In het pakket Makers van morgen ontdek je talenten van wie we de komende jaren nog veel gaan horen. Allemaal zodat jij over vijf jaar op dat ene feestje kunt zeggen dat jij die artiest al hebt gezien vóór iedereen het erover had.

lees meer en koop een kaartje

Pakket 9: wie is de baas?
Deze middag zie je grappige voorstellingen over kinderachtige wereldleiders en over De Grote Baas Van Alles. Wanneer ben je de baas? Als je een kroon op hebt? Of als je heel hard schreeuwt? En wat gebeurt er als je iets anders doet dan de baas wil?

>> lees meer en koop een kaartje

Pakket 10: vaderdag
Op 18 juni hebben we een extra feestelijk festivalpakket, speciaal voor vaderdag. Alle vaders die een kaartje hebben voor dit pakket krijgen vandaag een speciale verrassing… De twee voorstellingen in het pakket gaan over de baas spelen. Ben je de baas over jezelf? Zijn je ouders dat? En kun jij ook de baas over je ouders zijn?

>> lees meer en koop een kaartje

Pakket 11: op reis
Deze dag ga je op reis! De eerste stop: het strand. Wortelen in de zomer zie je een zomerse voorstelling van papier met een workshop waarin je je eigen tiny zee maakt. Zo kun je de vakantie met je meenemen naar huis. Hierna ga je mee met een prins die het hele land afreist op zoek naar de liefde.

>> lees meer en koop een kaartje

Pakket 12: feest
Van deze dag maken we een groot feest. Eerst vieren we de liefde bij het Prinsensprookje. Een romantisch verhaal over een prins die op zoek gaat naar iemand die echt bij hem past. Daarna zie je dansers uit hun bol gaan bij het vrolijke Dansconcert Tornado. Jouw eigen voetjes mogen daar ook van de vloer!

>> lees meer en koop een kaartje

Pakket 13: ik vind je lief
Twee hartverwarmende liefdesverklaringen op een dag! Je ziet een grappig sprookje en de allereerste, ultrakorte voorstelling die het bekende mimegezelschap Bambie maakte. De hoofdpersonen ontdekken bij wie ze het allerliefst willen zijn, maar makkelijk gaat het allemaal niet…

>> lees meer en koop een kaartje

Pakket 14: een ander pad
Twee voorstellingen waarin dieren en de natuur een belangrijke rol spelen. Maar er gebeuren wel gekke dingen. Roodkapje neemt een ander pad naar haar oma en op een kleurrijk eiland verdwijnen alle vissen. Wat doe je als alles anders loopt dan gepland?

>> lees meer en koop een kaartje

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play