14 juni t/m 30 juni 2024
nl en
Drunk Hooves - Milena Anna Bouma
Drunk Hooves - Milena Anna Bouma

Milena Anna Bouma

Van strijkplank tot keukenblok, van kaasrasp tot tandpasta. Huishoudelijke artikelen zijn volop te zien in het bontgekleurde werk van Milena Anna Bouma. Ze speelt met de verhoudingen en trekt voorwerpen uit hun context. Wat levert dat voor situaties op? En hoe verhouden wij ons nu tot deze alledaagse voorwerpen? Het mag allemaal best een beetje surrealistisch en vervreemdend zijn, vindt Bouma.

Toen Bouma voor het eerst op Fort Ruigenhoek rondliep, zag ze meteen heel veel mogelijkheden in de ronde gewelven van de bunkers. Ze besloot met een voor haar nieuw materiaal te gaan werken: keramiek. Maar liefst 32 keramische objecten heeft ze de afgelopen tijd gevormd, gedroogd, gebakken en geglazuurd. Het resultaat, daar kun je niet om heen. Wedden dat ook jouw mond open valt van verbazing?

Milena Anna Bouma studeerde in 2018 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze heeft werk geëxposeerd in onder meer de Cacaofabriek in Helmond, De Oosterkerk in Amsterdam en binnenkort heeft ze een solo expositie in het Chinese European Art Center in Xiamen, China.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play