14 juni t/m 30 juni 2024

Black Tempest - Zhao Zhou

Wanneer je de ruimte inloopt, weet het kunstwerk de Black Tempest meteen dat jij er bent! Het apparaat voelt namelijk jouw aanwezigheid door middel van sensoren. Dit werkt loop je dan ook niet zomaar voorbij. Je wordt wakker geschud door wat je voelt.

Kunst is vaak iets wat je kan zien, zoals een schilderij op een doek of iets wat je kan horen, zoals muziek. Dit kunstwerk werkt totaal anders. De Black Tempest laat je namelijk voelen. Zo vraagt het werk Black Tempest aandacht voor ons grootste orgaan dat vaak genegeerd wordt, de huid.

Zhao Zhou studeerde in 2022 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Hoewel het werk van Zhou’s werk geen oplossingen biedt, gebruikt hij speculatief ontwerp als werktuig om ideologieën en ethiek te onderzoeken die verband houden met onze stedelijke omgeving en waar we naartoe gaan. Met zijn achtergrond in Interieurarchitectuur verkent hij de rol van onderbenutte zintuigen bij het vormgeven van de identiteit van een ruimte en daagt zo traditionele ontwerpnormen uit.

Zhao Zhou houdt zich bezig met stedelijk ontwerp door installaties te creëren die tegen de normen van openbare ruimtes ingaan. Zijn installaties zorgen voor zintuigelijke ervaringen die het publiek aanzetten tot alternatieve interpretaties van de ruimte. Zhou’s werk kan worden beschouwd als interventies in ervaring en gedrag, waarbij de stroom van een ruimte en iemands relatie daarmee veranderd worden.
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play