14 juni t/m 30 juni 2024

We are out of office - de ster

Door deze ster kom jij je innerlijke kind tegen. Op deze ster mag je namelijk klimmem. Is dat niet dé definitie van ultieme vrijheid? Klim en klauter je weg naar boven en laat je voetjes rusten op de ster. De makers, Winneke de Groot en Felix van Dam wensen jou veel plezier!

We are out of office wil dat mensen niet alleen naar de ster kijken, maar ook ‘ontdekken’ door erop klimmen, ermee te schuiven of eroverheen te springen. Met hun installaties zoeken ze de grens op tussen ‘het is om naar te kijken’ en ‘het is om te gebruiken’. Al een tijd liep het duo rond met het idee om een bewegend werk te maken. Van een vorig project hadden ze nog een onderstel liggen van een oude kiddy ride, en daaruit is het werk De Ster geboren, dat tussen installatie en kinderspeeltoestel in zit.

We are out of office bestaat uit Winneke de Groot en Felix van Dam, die beide in 2012 afstudeerden aan de HKU. Ze exposeerden o.a. in het Centraal Museum, Kapitaal, Raum en Blackbird en in verschillende galeries in de Verenigde Staten. Samen hebben ze een kleine studio in Utrecht, waarin ze werken als zeefdrukkers, schilders en illustratoren. Ze vinden inspiratie in alledaagse dingen die ze onderweg tegenkomen. Hun stijl is herkenbaar, heeft een gedurfde en kleurrijke esthetiek en weerspiegelt hun grafische achtergrond.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play