25 juni t/m 10 juli 2022

Nieuw werk - Vakki Park

VAKKI’s werk is een reactie op het drukke leven in een wereldstad. De vele indrukken en prikkels die je gedurende een dag krijgt, van voorbijgangers, geluiden en objecten die je passeert, zie je in het werk van VAKKI terug als simpele, geografische vormen die continu langs elkaar heen bewegen.

Het werk van VAKKI wordt vaak als ‘vrolijk’ omschreven, vanwege de felle kleuren. Ironisch genoeg worstelt de kunstenares zelf juist met somberheid en pessimisme en vindt ze het soms lastig om de dag door te komen. Voor haar drukken de felle kleuren niet per se vrolijkheid uit, maar de intensiteit van haar gevoelsleven. Het ordenen van die felgekleurde vormen in gebalanceerde installaties en composities heeft een therapeutische werking op haar.

De Zuid-Koreaanse kunstenares VAKKI exposeerde in verschillende internationale musea, waaronder het Seoul Museum of Art en het Paik Nam-joon Art Center. Je herkent haar werk aan de aaneenschakeling van simpele geografische vormen in felle kleuren.

In dit interview vertelt ze meer over haar werkproces.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play