14 juni t/m 30 juni 2024

Nieuw werk - Nicolas Chuard

Nicolas Chuard maakt speelse en grappige installaties waar je vaak een hoop plezier aan kunt beleven. Zijn werk Arty-Farty is daar een goed voorbeeld van. Dit reusachtige scheetkussen kun je niet even stiekem op de stoel van je moeder, collega of vriend leggen, want het heeft een diameter van zeven meter. Maar niet getreurd: je kon je er wel vanaf een hoge steiger in laten vallen en dat was misschien nog wel leuker. 

Achter al die vrolijkheid zit vaak een serieuze boodschap. De reusachtige wipwappen die hij bouwde in de vorm van verschillende soorten pillen, waaronder paracetamol, XTC en viagra, fungeerden niet alleen als speeltoestellen, maar ook als kritiek op de famaceutische industrie en massaconsumptie.

Voor Tweetakt maakt Nicolas Chuard nieuwe werken. Het worden verschillende speeltoestellen in een vorm die je misschien wel herkent. De foto hieronder geeft je alvast een tipje van de sluier.

 

Nicolas Chuard is een veelzijdige kunstenaar. Hij begon als striptekenaar en illustrator in Zwitserland, waar hij geboren is, studeerde design aan de Gerrit Rietveld Academie en volgde daarna een master filosofie en narratologie in Brussel, waar hij nog steeds woont. Tussendoor bekwaamde hij zich ook nog in het zetten van tattoo’s en het maken van grote sculpturen. Momenteel werkt hij als autonoom kunstenaar en zet hij zich in voor Atelier Indigo, waar hij werk maakt in samenwerking met kunstenaars met een beperking.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play