14 juni t/m 30 juni 2024

REFLEXIO - Lisa Brouns

De lichtprojecties van Lisa Brouns zijn net bewegende versies van abstracte schilderijen. In contrast met het schemerduister van de ondergrondse bunkers waarin haar video’s worden tentoongesteld, ogen de verschuivende witte patronen mysterieus, bijna magisch. Des te verbazingwekkender is het als je doorkrijgt hoe ze zijn gemaakt. Want als je er wat dichterbij komt, zie je dat de video’s reflecties zijn van hele normalen objecten en materialen.

Lisa wil je laten stilstaan bij de schoonheid van plotselinge, toevallige lichtreflecties, en daarmee bij de schoonheid van het alledaagse in bredere zin. Ze verwondert zich dagelijks over de vormen en patronen van licht, schaduwen en reflecties die ze tegenkomt en wil het publiek met haar werk aansporen om met een nieuwe blik te kijken naar hun dagelijkse omgeving. 

Lisa Brouns studeerde Image and Media Technology aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en volgde de minor Fine Arts Mixed Media aan de Luca School of Arts in Gent. Haar werk Bring Your Own Beamer was te zien in de Utrechtse Nicolaikerk als onderdeel van NFF Interactive.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play