14 juni t/m 30 juni 2024
nl en
C: De kleurrijke installaties van Wouter van der Giessen

Wouter van der Giessen

Beeldend kunstenaar Wouter van der Giessen haalt zijn inspiratie vooral uit kleurrijke en iconische objecten. Met zijn speelse mentaliteit probeert hij de onderliggende sculpturale kwaliteiten van deze voorwerpen naar boven te halen. Hij onderzoekt hoe we op een andere manier naar bestaande conventies rondom bepaalde plaatsen en objecten kunnen kijken. De voorwerpen blijven herkenbaar, maar worden nét anders neergezet dan we gewend zijn. Op deze manier creëert Van der Giessen een beeld met kinderlijke aantrekkingskracht waar je naar blijft kijken. Zijn sculpturen zijn vatbaar voor verschillende interpretaties en worden daarmee letterlijk vrij gegeven aan het publiek. Het is dan ook zijn bedoeling de kijker uit te nodigen om te kijken naar wat hij daadwerkelijk ziet, in plaats van wat hij denkt te zien. Tweetakt vertoont op Fort Ruigenhoek zijn afstudeerwerk dat bestaat uit verschillende kunstwerken van plastic gebruiksvoorwerpen.

Wouter van der Giessen studeerde in 2020 af aan de St. Joost School of Art & Design in Breda. Hij won verschillende prijzen, waaronder een award in de categorie Young Talent bij de Dutch Street Art Awards in 2016.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play